Cele trei aeronave militare fac parte dintr-un acord de ajutor umanitar extern de urgenţă pentru stingerea incendiilor de păduri. 

România va acorda Sloveniei sprijin în stingerea incendiilor

Trei aeronave militare pentru stingerea incendiilor au decolat spre Slovenia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure.

Citeste si: O suprafață mare de pe Muntele Găina a luat foc

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„În data de 22 iulie 2022, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Slovenia pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere situaţia de urgenţă generată de extinderea incendiilor de pădure pe teritoriul acestora. Urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgenţă, pentru autorităţile Republicii Slovenia", se menţionează în comunicat.

Două avioane Spartan și un Hercules vor decola spre Slovenia

„Cele două aeronave Spartan pregătite pentru stingerea incendiilor şi un Hercules care va fi folosit pentru transport logistic vor pleca azi în Slovenia. În vederea coordonării cu autorităţile străine, la misiunea de acordare a asistenţei internaţionale, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă asigură un ofiţer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă", mai menţionează sursa citată.

Citeste si: Un incendiu de vegetație a izbucnit în zona Poligonului Babadag în urma tragerilor

În comunicat este amintit și ajutorul acordat Greciei în stingerea incendiilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si