Anunț important: ”Nu vor fi restricţii suplimentare în noaptea de Înviere, dimpotrivă vor fi mai puţine restricţii”

Președintele României a declarat că nu vor fi restricţii suplimentare în noaptea de Înviere, dimpotrivă vor fi mai puţine, având în vedere că restricţiile de circulaţie în acea noapte vor fi ridicate pentru ca oamenii să poată participa la slujbele de Paşte. Şeful statului a adăugat că hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă, care este în vigoare, nu va fi modificată.

Andreea Bolocan, miercuri 21 aprilie 2021 , 13:30

Nu se vor adăuga noi restricții pentru Noaptea de Înviere slujba paste
Nu se vor adăuga noi restricții pentru Noaptea de Înviere[Sursa foto: Inquam Photos/George Călin]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Klaus Iohannis a precizat tot ceea ce a discutat cu reprezentanții bisericilor în legătură cu ceea ce se va întâmpla în Noaptea de Înviere

„Ne pregătim cu toţii de marea sărbătoare a Învierii Domnului şi vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci şi în societate.

Pot să vă spun câteva lucruri certe care au fost discutate împreună cu reprezentanţii bisericilor, în special cu reprezentanţii BOR. În noaptea de înviere restriciţiile de circulaţie se ridică. Aşadar creştinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui declaraţii pe proprie răspundere. Biserica va organiza slujba aşa cum e datina. Nu ne amestecăm în felul în care e organizată slujba la biserică.”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Slujba de Paște 2021. Biserica Ortodoxă a publicat un set de recomandări pentru preoți și credincioși

Fără restricții suplimentare pentru slujba de Înviere

Președintele țării își dorește ca slujba de Paști să aibe loc în liniște și pace. Acesta a precizat totodată că nu vor exista modificări în hotărârea de Guvern și că nici nu vor exista restricții suplimentare.

”Stim că o parte de slujbă se tine afară, apoi creştinii vor lua Paştele şi eu îmi doresc ca totul să se desfăşoare în linişte şi bună rânduială. Aceste lucruri sunt prevăzut în hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă care e în vigoare şi nu vor exista modificări. Nu vor fi restricţii suplimentare în noaptea de Înviere, dimpotrivă vor fi mai puţine restricţii pentru că ne dorim ca oamenii să vină la biserică”, a afirmat Klaus Iohannis, după vizita de miercuri la centrul mobil de vaccinare din comuna Afumaţi, judeţul Ilfov.

Slujba de Înviere[Sursa foto: PixaBay]

Pe data de 8 aprilie, Guvernul a aprobat hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, cât şi pentru stabilirea măsurilor care sunt aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Prin urmare, este prelungită circulaţia în perioada 1 mai- 2 mai, în intervalul orar 20.00

- 05.00, pentru ca oamenii să poată participa la slujba de Înviere, iar magazinele vor fi închise la ora 20.00, în Vinerea Mare, nu la ora 18.00. Şi în perioada 8 mai- 9 mai, persoanele pot circula între ora 20.00- 05.00 pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan. De asemenea, decizia prevede ca staţiunile de pe litoral să fie deschise, cu respectarea regulilor în vigoare, însă la o capacitate de maximum 70%, după modelul celor de la munte.

Citeste si: Florii 2021. Ce nu ai voie să faci în această zi de sărbătoare. E mare păcat!

Recomandările Sfântului Sinod pentru slujbele de Florii și de Paște

Sfântul Sinod a făcut, marţi, o serie de recomandări pentru organizarea slujbelor de Florii şi de Paşte, aprobate de Patriarhul Daniel. Astfel, se cere respectarea tuturor normelor sanitare, distanţare, calcularea numărului maxim de personae care pot intra în biserică şi cât mai mulţi voluntari care să se asigure că toate aceste lucruri vor fi respectate.

Totodată, se recomandă organizarea mai multor locuri pentru distribuirea Sfintelor Paşti, dar şi adaptarea programului slujbelor în Săptămâna Mare în localităţile unde circulaţia după ora 20.00 este interzisă, din cauza incidenţei mari. Procesiunile de Florii se recomandă să fie ţinute cu o zi înainte, acolo unde este obiceiul, de către fiecare biserică doar cu credincioşii din parohie.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A început maratonul de vaccinare în Capitală. Mii de români s-au prezentat la centrele... A început maratonul de vaccinare în Capitală. Mii de români s-au prezentat la centrele de imunizare: ”În timpul nopţii au fost şi câte 5 persoane pe minut”
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
spotmedia.ro
Vacanțele în străinătate se vor scumpi considerabil vara asta. Anunţul vine direct de... Vacanțele în străinătate se vor scumpi considerabil vara asta. Anunţul vine direct de la Booking.com
b1.ro
S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"! S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
infoactual.ro
Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si