Anunt important pentru toti romanii din Italia. Statul ofera 485 de euro lunar daca indeplinesti aceste conditii

Anuntul a fost facut de premierul Paolo Gentiloni pe propriul profil Twitter: ajutorul va intra in vigoare la intai ianuarie 2018 si suma va depinde de numarul de componenti ai familiei si de situatia familiala si a veniturilor.

A.S., marți 19 septembrie 2017 , 09:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Guvernul a aprobat in mod definitiv decretul legislativ care introduce venitul de incluziune (Reddito di inclusione – REI). Masura se adreseaza unui numar de circa 400.000 de familii, egalul a circa 1,8 milioane de persoane. REI inlocuieste SIA, sustinere pentru incluziune activa. Suma ajutorului corespunde maximum celei a indemnizatiei sociale pentru persoanele de peste 65 de ani fara venit, echivalentul a 485 de euro lunar. Suma va depinde de numarul componentilor familiei si de situatia familiala si a venitului.

Anuntul a fost facut de premierul Paolo Gentiloni pe Twitter: ”Unda verde definitiva venitului pentru incluziune. Un ajutor dat familiilor mai vulnerabile, un angajament al guvernului, parlamentului si aliantei impotriva saraciei”.

Venitul de incluziune (REI): ce este, cum functioneaza si cine il poate primi

Pana la un maxim de 485 de euro pe luna pentru beneficiarii masurii impotriva saraciei. Suma va varia intre 190 si 485 de euro pe luna, insa sunt prevazute cerinte de acces foarte stringente. Cererile se prezinta la Primarie. Iata tot ceea ce trebuie sa stiti privind masura aprobata de guvern.
De la 1 ianuarie 2018 va intra in vigoare REI, acronimul venitului de Incluziune. Decretul aferent a fost aprobat de guvern, pe 29 august, ca masura de combatere a saraciei.

Pe baza celor prevazute, familiile care indeplinesc cerintele solicitate, circa 660.000 potrivit primelor calcule, vor avea posibilitatea sa primeasca un beneficiu economic va varia intre 190 si 485 de euro lunar, pe baza venitului. Cererile pentru a putea avea acces la REI vor trebui trimise incepând cu 1 decembrie.
REI este un ajutor national menita sa combata saracia. In realitate nu este vorba numai de un beneficiu economic cu valoare variabila, ci prevede si un proiect personalizat de activare si incluziune sociala si de munca cu scopul ajutarii familiilor beneficiare sa depaseasca conditia de saracie in care se afla. In ce priveste ”partea economica”, valoarea stabilita va fi acordata prin intermediul Cardului REI, un card de plata electronic.

Masura se adreseaza in special nucleelor familiale cu fii minori sau infirmi, femei gravide sau persoane de peste 55 de ani in somaj.
Valoarea REI pleaca de la un minim de 187, 5 euro pe luna si ajunge la un maxim de 485,4 euro, adica valoarea indemnizatiei sociale. Cifra depinde si de existenta simultana a altor ajutoare de protectie sociala.

Suma prevazuta va fi acordata timp de 18 luni si nu va putea fi reinnoita mai devreme de 6 luni, dupa care este posibil un nou acces. Insa in caz de reinnoire, durata maxima coboara la 12 luni.
 

Cerinte

La REI vor putea avea acces: cetatenii italieni, cetatenii comunitari, rudele cetatenilor italieni sau comunitari, cei care nu au cetatenia unui stat membru, titulari ai dreptului de sedere CE pentru persoane cu sedere pe lunga durata, titularii unei protectii internationale (azil politic, protectie subsidiara) rezidenti in Italia de cel putin doi ani la momentul prezentarii cererii.
Sunt prevazute si cerinte economice stricte: accesul va fi permis familiilor cu un ISEE egal sau mai mic de 6.000 de euro si cu un venit total egal sau mai mic de 3.000 de euro. Patrimoniul imobiliar, diferit de casa in care se locuieste, va trebui sa aiba o valoare care nu depaseste 20.000 de euro, in timp ce pentru cel mobiliar pragul este de 10.000 de euro (care devine 8.000 de euro pentru un cuplu si 6.000 pentru un singur subiect).

Cererile pentru accesul la beneficiu vor putea fi prezentate la Primarie in luna decembrie. Primaria va fi cea care se va ocupa de verificarea cerintelor necesare si cea care va trimite la INPS cererea in 10 zile lucratoare de la primirea acesteia.
Institutul National de protectia Sociala (INPS), dupa efectuarea controalelor necesare, va proceda la recunoasterea beneficiului.

Sursa: gazetaromaneasca.com
 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Școlile rămân închise și după 8 februarie?! Un posibil focar cu noua tulpină în... Școlile rămân închise și după 8 februarie?! Un posibil focar cu noua tulpină în București! Ce spune ministrul
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv... Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce
monitorulcj.ro
Petrecere ilegală cu 200 de persoane în Cluj-Napoca. Polițiștii au dat amenzi record Petrecere ilegală cu 200 de persoane în Cluj-Napoca. Polițiștii au dat amenzi record
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si