Anunț Metrorex de ultimă oră. Ce se va întâmpla cu metroul după Revelion

Metrorex a anunţat, joi, că a publicat un anunţ prin care şi-a exprimat în mod transparent intenţia de a încheia cu Alstom un contract pentru asigurarea serviciilor de mentenanţă, iar aceasta a răspuns invitaţiei şi a depus oferta în termenul solicitat. În plus, compania a confirmat datoria de aproape 150 milioane de lei către Alstom.

Author: G.B. joi 19 decembrie 2019 , 17:58

Anunț Metrorex de ultimă oră. Ce se va întâmpla cu metroul după revelion
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Anunţul Metrorex a venit ca reacţie după ce şeful Alstom România şi Bulgaria, Gabriel Stanciu, a susţinut, miercuri, că Metrorex a acumulat faţă de Alstom România restanţe din neplata serviciilor de mentenanţă în sumă de circa 150 milioane de lei şi, dacă aceşti bani nu vor fi plătiţi sau nu vor fi prezentate garanţii ferme că se vor achita, activitatea va înceta şi ramele de metrou vor rămâne în

depouri după Revelion.

Joi, Metrorex a transmis precizări legate de această declaraţie.

„Având în vedere imposibilitatea obiectivă de organizare a unei proceduri competitive, la o dată care să permită derularea şi finalizarea acesteia anterior datei de 31.12.2019, dată la care expiră contractul actual şi în scopul de a asigura condiţiile reglementate pentru operarea transportului de călători cu metroul, la nivelul Metrorex a fost aprobată aplicarea unei proceduri de negociere fără invitaţie la o procedură concurenţială de ofertare. În sensul celor mai sus prezentate, Metrorex a publicat un anunţ în SEAP şi în JOUE prin care şi-a exprimat în mod transparent intenţia de a încheia cu prestatorul actual (Alstom Transport) un contract pentru asigurarea serviciilor de mentenanţă a materialului rulant începând cu data de 01.01.2020, până la finalizarea unei proceduri competitive, respectiv pe o perioadă estimată de maxim un an”, a anunţat Metrorex.

Citeste si: Salata de boeuf. Rețetă clasică pentru Crăciun

Anunț Metrorex de ultimă oră. Ce se va întâmpla cu metroul după revelion

Anunț Metrorex de ultimă oră. Ce se va întâmpla cu metroul după revelion

Astfel, Metrorex a transmis către Alstom Transport invitaţia pentru a depune o ofertă în cadrul procedurii de atribuire a prestării serviciilor de mentenanţă a materialului rulant aferent transportului cu metroul, pe o perioadă estimată de 1 an (începând cu 01.01.2020 până la finalizarea unei proceduri competitive).

Citeste si: Un vânător din Bacău a fost ucis de propria pușcă

„Alstom Transport S.A.

a răspuns invitaţiei şi a depus oferta în termenul solicitat, iar la acest moment sunt în derulare negocieri pe marginea ofertei depuse în vederea stabilirii condiţiilor pentru semnarea contractului. Referitor la obligaţiile de plată restante înregistrate de Metrorex către Alstom Transport S.A. a serviciilor realizate, în total de 147.308.912 lei, acestea se confirmă. Obiectivul principal al Metrorex este transportul călătorilor în condiţii de siguranţă, iar în acest sens, Metrorex face demersuri pentru identificarea soluţiilor şi rezolvarea acestei situaţii”, se arată în comunicat.

Citeste si: VIDEO| Semnificația bradului de Crăciun

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Bilanț coronavirus 24 iunie 2021:  Au fost confirmate 68 de cazuri noi în ultimele 24... Bilanț coronavirus 24 iunie 2021: Au fost confirmate 68 de cazuri noi în ultimele 24 pe ore. Câte persoane au murit?
spotmedia.ro
Palma Comisiei de la Veneția. Când te comporți ca USL Palma Comisiei de la Veneția. Când te comporți ca USL
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
b1.ro
Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare! Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!
infoactual.ro
De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume! De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume!
infoactual.ro
Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si