Anunt urias facut de ministrul Muncii! Creste salariul minim brut incepand cu 1 ianuarie 2019

Lia Olguta Vasilescu a facut un anunt important! Ministrul Muncii a anuntat ca de la 1 ianuarie 2019 va creste salariul minim brut.

Author: M. P. marți 25 septembrie 2018 , 08:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Salariul minim brut va creste la 2.050 de lei incepand de la 1 ianuarie 2019, Guvernul lucrand in prezent la o Hotarare in acest sens, este anuntul facut de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

“In prezent, lucram la o Hotarare de Guvern penru majorarea salariului minim incepand de la data de 1 ianuarie si va fi 2.050

de lei. Deja am discutat despre acest lucru saptamana trecuta, cand ne-a intalnit cu patronatele si sindicatele”, a anuntat, in direct la Antena3, Lia Olguta Vasilescu.

De asemenea, ministrul Muncii a sustinut ca deficitul la bugetul de pensii a scazut cu mai multe miliarde de lei dupa transferul contributiilor sociale din sarcina angajatorului in cea a angajatului.

“La nivelul primului semestru am avut incasari cu 56 la suta mai mult, ca sa ne dam seama ce a insemnat transferul contributiilor.

De exemplu, anul trecut am avut un deficit la fondul de pensii de 13 miliarde de lei pe care-i punea statul, in 2016 am avut 15 miliarde, deci suma cu care statul completa bugetul asigurarilor. Anul acesta avem 4 miliarde pe care trebuie sa-i mai puna statul. Va dati seama cat am recuperat doar din acest transfer al contributiilor”, a afirmat Vasilescu. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si