Vremea se raceste brusc incepand de marti. Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

Vremea se va raci in toata tara, incepand de marti, astfel ca valorile termice vor fi cu pana la 8-10 grade mai coborate fata de cele normale in aceasta perioada a anului.

Author: M. P. marți 25 septembrie 2018 , 08:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

O crestere de temperatura este de asteptat pentru perioada 28- 30 septembrie, cand regimul termic va deveni apropiat de normal, dar sunt prognozate ploi in 29 septembrie si apoi din nou in intervalul 2-6 octombrie, conform Administratiei Nationale de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, incepand de marti, racirea vremii se va resimti in toata tara, astfel ca valorile termice vor fi cu pana la 8- 10 grade mai coborate decat cele normale in aceasta

perioada a anului.

Prognoza meteo valabila pentru intervalul 24 septembrie- 7 octombrie, data publicitatii de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), arata ca incepand de vineri vremea se va incalzi usor, iar regimul termic va deveni apropiat de normal, insa o probabilitatea mai mare de ploaie este prognozata dupa data de 29 septembrie.

BANAT

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme rece, cu abateri termice negative semnificative fata de mediile multianuale, cu maxime de 14-17 grade si minime de 3-8 grade. O crestere de temperatura este de asteptat pentru perioada  28- 30 septembrie, cand regimul termic va deveni apropiat de normal.

Pentru cea de-a doua saptamana, estimarile indica o probabilitate relativ ridicata de a se inregistra temperaturi in jurul sau usor mai mici decat cele specifice inceputului de octombrie, in special in privinta valorilor diurne. Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozata pentru perioada 2-6 octombrie.   

CRISANA

Intervalul va debuta cu o vreme mult mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, cu maxime de 12-16 grade si minime de 2-7 grade. O crestere de temperatura va fi in perioada 28- 30 septembrie, atunci cand regimul termic va deveni apropiat de normal. Pentru cea de-a doua saptamana, estimarile indica o probabilitate relativ ridicata de a se inregistra temperaturi in jurul sau usor mai mici decat cele specifice inceputului de octombrie, in special in privinta valorilor diurne. Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozata dupa data de 29 septembrie si in special in perioada 2-6 octombrie

TRANSILVANIA

Citeste si: Greșeala fatală făcută de iubita lui Gicuţă din Apărători, după ce a fost băgată în portbagaj pentru a-i da foc- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

inceputul intervalului va fi caracterizat de o vreme rece, cu abateri termice negative semnificative fata de mediile multianuale, cu maxime de 11-16 grade si minime de 0-5 grade, valori nocturne negative fiind de asteptat in zonele depresionare, unde se va forma bruma. O crestere de temperatura va fi in perioada 28- 30 septembrie, cand regimul termic va deveni apropiat de normal. Pentru cea de-a doua saptamana, estimarile indica o probabilitate relativ ridicata de a se inregistra temperaturi in jurul sau usor mai mici decat cele specifice inceputului de octombrie, in special in privinta valorilor diurne. Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozata in jurul datei de 29 septembrie si pentru perioada 2-6 octombrie.   

MARAMURES

Intervalul va debuta cu valori termice mult mai scazute decat cele obisnuite in aceasta perioada din an, cu maxime de 12-15 grade si minime de 2-6 grade, in depresiuni fiind posibile valori nocturne in jurul a 0 grade si conditii de bruma. O incalzire a vremii este estimata pentru perioada  28- 30 septembrie, cand temperaturile vor deveni apropiate de normal. Pentru cea de-a doua saptamana, estimarile indica o probabilitate relativ ridicata de a se inregistra valori in jurul si chiar usor mai mici decat cele specifice inceputului de octombrie, in special in privinta valorilor diurne.   Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozata dupa data de 29 septembrie, cu precadere in perioada 2-6 octombrie.   

MOLDOVA

Intervalul va debuta cu un regim termic caracterizat de valori mult mai mici decat cele climatologic specifice, astfel ca maximele vor fi de 13-17 grade, iar minimele de 2-6 grade. Dupa un scurt interval de incalzire, care se va concretiza in temperaturi in jurul celor normale, va urma o perioada cu variatii de la o zi la alta,  regimul termic mentinandu-se totusi in general apropiat de mediile multianuale. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicata in jurul datei de 29 septembrie si din nou in intervalul 2-6 octombrie.  

DOBROGEA

Intervalul 25-27 septembrie va fi caracterizat de o vreme mai rece decat ar fi normal in aceasta perioada din an, cu maxime de 15-18 grade si minime de 6-10 grade. O crestere de temperatura este estimata pentru perioada 28- 30 septembrie, cand regimul termic va deveni apropiat si usor peste cel normal. Pentru cea de-a doua saptamana, desi vor fi posibile variatii de la o zi la alta, estimarile indica o probabilitate relativ ridicata de a se inregistra temperaturi in jurul celor specifice inceputului de octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in perioada 29 septembrie- 4 octombrie. 

Citeste si: „Comunicăm destul de rar.” Lucian Viziru, despre cearta cu Augustin- kfetele.ro

Citeste si: Shakira vrea să îl ruineze finaciar pe Gerard Pique! Cum i-a închis deja ușile fostului fotbalist după ce a înșelat-o- radioimpuls.ro

MUNTENIA

in intervalul 25-27 septembrie, racirea accentuata a vremii va determina inregistrarea unor valori termice mult mai scazute decat cele obisnuite pentru aceasta perioada din an, cu maxime de 14-19 grade si minime de 3-8 grade, valori nocturne in jurul a 0 grade fiind posibile la mijlocul saptamanii in zona subcarpatica unde vor fi conditii de bruma. O crestere de temperatura este estimata pentru zilele de 28 si 29  septembrie cand regimul termic va deveni apropiat de normal si posibil chiar usor mai ridicat. Ulterior, sunt de asteptat variatii termice de la o zi la alta, totusi probabilitatea pentru mentinerea temperaturilor intr-un ecart mediu apropiat de cel climatologic specific va fi relativ ridicata.  Estimarile indica o crestere a probabilitatii pentru ploi locale in perioada 29 septembrie- 4 octombrie.  

OLTENIA

Perioada 25- 27 septembrie va fi caracterizata de o vreme mai rece decat ar fi normal in ultima decada a lunii septembrie, cu maxime de 16-19 grade si minime de 3-6 grade, valori nocturne in jurul a 0 grade fiind posibile la mijlocul saptamanii in zona subcarpatica, unde vor fi conditii de bruma. O crestere de temperatura este estimata pentru intervalul 28- 30 septembrie, cand regimul termic va deveni apropiat de cel normal. Pentru cea de-a doua saptamana, desi vor fi posibile variatii de la o zi la alta, estimarile indica o probabilitate relativ ridicata de a se inregistra temperaturi in jurul celor specifice inceputului de octombrie.  Conditiile de ploaie vor fi reduse in cea mai mare parte a intervalului de referinta, totusi estimarile indica o probabilitatea mai ridicata pentru ploi locale in jurul datei de 29 septembrie si in perioada 3- 5 octombrie. 

LA MUNTE

Intervalul de referinta va debuta cu o vreme in racire, caracterizata de valori de temperatura sub cele normale pentru aceasta perioada din an, cu maxime, in medie, de 4-9 grade si minime negative in toate masivele montane. incalzirea vremii din intervalul 28-29 septembrie se va concretiza prin temperaturi apropiate de cele climatologic specifice. Ulterior, desi sunt de asteptat variatii termice de la o zi la alta, probabilitatea pentru mentinerea temperaturilor intr-un ecart mediu in jurul celui obisnuit la inceput de octombrie va fi relativ ridicata. Ploi slabe, locale, vor fi la inceputul intervalului de referinta, cand, la peste 1.800 de metri altitudine, pot aparea precipitatii mixte. Apoi, probabilitatea sa ploua in majoritatea masivelor va fi mai ridicata in jurul datei de 29 septembrie si in perioada 2-5 octombrie.   


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si