Anunțul PSD legat de candidatul lor la prezidențiale

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, joi, că decizia ca partidul să aibă candidat propriu la alegerile prezidenţiale a fost luată în Comitetul Executiv cu majoritate de voturi, nu a fost decizia sa.

R.B., joi 18 iulie 2019 , 14:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dăncilă spune că a vorbit la telefon cu Călin Popescu Tăriceanu pe această temă şi va avea şi o întâlnire cu el, considerând că este important să existe un singur candidat care va avea ”şanse mai mari”.

Citeste si: Candidat surpriză la alegerile prezidențiale din România: Are doar 40 de ani și este doctor în Științe Politice

„Nu eu am decis. Încă o dată repet, în cadrul Comitetului Executiv Naţional a fost un vot în care cu o singură excepţie toţi colegii au hotărât să avem candidat propriu. Am vorbit cu domnul Călin Popescu Tăriceanu la telefon, voi avea o întâlnire cu dânsul. Este important ca să avem un candidat unic. Acest lucru ne dă şanse mult mai mari, se mai adaugă procente, un candidat unic susţinut poate de mai multe partide politice, dar acest lucru îl vom discuta, nu vreau să afirm dinainte anumite lucruri care nu au fost încă dezbătute cu colegii noştri de alianţă şi vom vedea cum vom merge mai departe, dar votul s-a dat pentru un candidat PSD. De altfel, acest lucru a fost cerut în toate organizaţiile unde am fost până în acest moment” a declarat, joi, la Drobeta-Turnu Severin, Viorica Dăncilă, întrebată despre candidatul la alegerile prezidenţiale.

Citeste si: Gabriela Firea nu exclude o candidatură la Cotroceni: Voi clarifica intenţiile mele

Preşedintele PSD a adăugat că nu crede că alianţa cu ALDE se va rupe din cauza deciziei privind candidatul la alegerile prezidenţiale.

„Partenerii noştri de la ALDE consider că au bună credinţă şi că ţin la guvernare, s-au implicat foarte mult, au reprezentanţi în Guvernul României, cred că dincolo de lucruri care poate ne nemulţumesc de multe ori, trebuie să mergem mai departe pentru că este vorba despre români şi România şi aici nu avem voie să dezamăgim”, a mai spus Dăncilă.

Aceasta exclude posibilitatea ca cel careva candida din partea PSD să nu intre în turul al doilea.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si