Apa de sfeclă roșie. Patru beneficii pentru organism

Apa de sfeclă roșie beneficii. Nu multe persoane știu că apa de sfeclă are beneficii aparte. Iată ce minuni face asupra organismului și cum o poți prepara chiar la tine acasă!

Apa de sfeclă roșie beneficii. Apa de sfeclă este un ingredient natural la îndemâna oricui. Află ce beneficii aduce organismului și cum o prepari!

Apa de sfeclă roșie beneficii

Apa de sfeclă roșie. Patru beneficii pentru organism

Ce beneficii pentru organism are apa de sfeclă roșie

Se știe deja că sfecla are o mulțime de beneficii. Are proprietăți antioxidante, remarcabile și vindecătoare. Iată ce efecte are apa de sfeclă!

Poate vindeca bolile canceroase. Cu siguranță ai auzit până acum despre studiile făcute în acest sens. Nu sunt puține persoanele care au consumat apă de sfeclă timp îndelungat și au reușit să se vindece de diferite boli. Sfecla roșie contribuie la stabilizarea PH-ului în corp.

Sfecla ajută la scăderea tensiunii arteriale datorită prezenței nitraților care determină producerea de oxid nitric în sânge.

Oxidul nitric lărgește vasele de sânge și scade tensiunea arterială. Cercetările privind efectele sfeclei asupra tensiunii arteriale au constatat că consumul de 500 de grame de sfeclă sau 500 ml de suc de sfeclă în fiecare zi determină o reducere a tensiunii arteriale timp de aproximativ 6 ore. Sfecla conține și potasiu, un mineral care are capacitatea de a dilata vasele de sânge. 

Citeste si: Cea mai bună reţetă de ardei copţi la borcan pentru iarnă

Excelentă pentru inimă. Una dintre cauzele bolilor de inimă este deficitul de potasiu. Faptul că sfecla este bogată în potasiu o face un aliment excelent pentru inimă, deoarece determină dilatarea vaselor de sânge. Acest lucru previne formarea cheagurilor. În plus, sfecla reduce riscul acumulării de plăci deja formate. Pe scurt, sfecla scapă de cheaguri care pot duce la un infarct prin reducerea drastică a tensiunii arteriale.

Acest aliment transformă nitrații în nitriți și apoi în oxid nitric, care are ca efect reglarea tensiunii arteriale prin împiedicarea blocării vaselor de sânge. Nitritul protejează împotriva ischemiei și inflamației miocardului, ceea ce atestă faptul că joacă un rol foarte important în homeostazia cardiovasculară.

Ajută în cazul osteoporozei. Sfecla conține mult silicon. Este o parte importantă a corpului uman care ajută la o bună utilizare a calciului.

Calciul este un mineral important pentru oase, dinți și mușchi sănătoși. Un pahar de suc de sfeclă roșie pe zi reduce riscul de osteoporoză (o boală osoasă care determină slăbirea oaselor). 

Apa de sfeclă roșie beneficii

Apa de sfeclă roșie. Patru beneficii pentru organism

Cum să pregătești apa de sfeclă roșie

Ingrediente

  • 2 kilograme de sfeclă
  • apă fiartă

Mod de preparare:

Vei mai avea nevoie de două recipiente mari de sticlă de 8 sau 10 litri. Sfecla se să pe răzătoare și se pune în cele două recipiente, în cantități egale. Apoi, apa fiartă se va turna peste sfeclă până când vasul se va umple. Compoziția obținută se lasă până doua zi când se poate începe consumul acestui lichid. 

Potrivit specialiștilor, tratamentul nu trebuie întrerupt 2-3 luni pentru ca rezultatele să fie vizibile.

Citeste si: Rețetă de dulceața de gutui cu nucă. O poți pune la cămară, pentru iarnă


Editor web

Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Jurnalism și a urmat cursurile unui masterat în Resurse Umane.

A fost atrasă din timpul liceului de domeniul jurnalistic, motiv pentru care încă de pe băncile facultății a trecut prin redacțiile unor publicații și posturi de televiziune.

Și-a început cariera în presă în anul 2021 ca redactor pentru site-ul stirilekanald.ro, unde se află și astăzi și unde pune în practică pasiunea pentru jurnalism.

Îți Recomandăm Și...