Aproape un miliard de oameni izolaţi în lume în weekend, în speranţa opririi noului coronavirus

De la Roma la New York şi la Paris, 900 de milioane de oameni din lume sunt izolaţi acasă, în acest weekend, în speranţa opririi pandemiei noului cornavirus, care a ucis deja peste 11.400 de persoane şi a zdruncinat economia mondială, relatează AFP.

R.B., sâmbătă 21 martie 2020 , 20:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În Statele Unite, California, statul New York, New Jersey, Illinois, Pennsylvania şi Nevada au decretat oprirea tuturor activităţilor neesenţiale, în pofida faptului că o izolare totală a teritoriului naţional a fost respinsă de către preşedintele Donald Trump.

Citeste si: Bilanț dramatic în Italia: 793 de oameni au murit de coronavirus în ultimele 24 de ore

Cele trei mari oraşe din ţară - New York, Los Angeles şi Chicago - sunt astfel oprite şi aproximativ 100 de milioane de oameni închişi acasă.

”Suntem cu toţii în carantină”, a rezumat vineri Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, anunţând ”măsura cea mai radicală pe care o putem lua”.

Citeste si: VIDEO | Buluc la pădure, în stare de urgență

Italia, ţara cea mai afectată în Europa - cu peste 4.032 de morţi - şi prima pe Bătrândul Continent care a ordonat izolarea întregii populaţii, îşi consolidează măsurile în faţa ravagiilor bolii.

Toate parcurile şi grădinile publice italiene sunt închise publicului în acest weekend, înaintea altor măsuri vizând să-i oblige pe italieni să stea cât mai mult acasă.

Coronavirusul a ucis 627 de persoane în 24 de ore în ţară, au anunţat vineri autorităţile - un vârf de la începutul crizei.

Citeste si: Mesaj RO-ALERT transmis tuturor românilor, pe telefon, în urmă cu puțin timp

Peste 900 de milioane de persoane din aproximativ 35 de ţări sunt chemate să rămână acasă, potrivit unei baze de date AFP.

Majoritatea - aproximativ 600 de milioane de persoane în 23 de ţări - sunt vizate de ordinul de izolare obligatorie - ca în Franţa sau Italia. Celelalte sunt vizate de interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii - ca în Bolivia -, carantine - ca în pricnipalele oraşe din Azerbaidjan şi Kazahstan - sau de apeluri cu caracter neconstrângător de a nu ieşi din locuinţe - ca în Iran.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si