Arad – Masca de protecţie, obligatorie în mai multe spaţii deschise din judeţ, pe toată durata stării de alertă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a stabilit, vineri, că masca de protecţie devine obligatorie în zonele intens circulate din judeţ - cum ar fi pieţe, târguri, staţiile mijloacelor de transport în comun, peroanele CFR, până la încetarea stării de alertă. De asemenea, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenă vor stabili zonele intens circulate, care vor fi marcate ca atare.

Author: Georgiana Balaban vineri 31 iulie 2020 , 20:21

arad mască stare de alertă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a adoptat, vineri, noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, a fost adoptată Hotărârea CJSU Arad cu nr. 37 din 31.07.2020.

Arad – Masca de protecţie, obligatorie în mai multe spaţii deschise din judeţ, pe toată durata stării de alertă

Prezentăm decizia CJSU Arad:

”Art. 1. Începând cu data de 01.08.2020, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în pieţele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum şi în spaţiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri, oboare, pieţe/târguri săptămânale etc., în incinta aeroportului, staţiilor CFR, autogărilor, pe persoane şi în staţiile mijloacelor de transport în comun situate pe teritoriul administrativ al Judeţului Arad, pe toată perioada stării de alertă.

Art. 2. Începând cu data de 01.08.2020 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie la toate evenimentele, de orice natură, unde există aglomerări de persoane, pe raza judeţului Arad, desfăşurate atât în interior, cât şi în exterior, pe toată perioada stării de alertă.

Art. 3. Începând cu data de 01.08.2020 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toţi angajaţii agenţilor economici la intrarea şi la ieşirea din schimburi, pe toată perioada stării de alertă.

Art. 4. (1) Începând cu data de 03.08.2020 se poate institui obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în zonele aglomerate, pe toată perioada stării de alertă.

arad mască stare de alertă

(2) Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă vor stabili prin hotărâri proprii, adoptate până la data de 03.08.2020,

zonele intens circulate, de pe raza fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, unde va fi instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Citeste si: Guvernul adoptă OUG privind ajutorul de un miliard de euro pentru firme

Citeste si: Meciuri anulate din cauza cazurilor de Covid-19 de la Astra

Citeste si: A căzut ultimul bastion împotriva COVID-19. Primul deces de coronavirus în țara-model cu 95 de milioane de locuitori

(3) Zonele intens circulate prevăzute la alin.

(2) vor fi semnalizate corespunzător şi aduse la cunoştiinţa populaţiei prin orice mijloace de informare, prin grija autorităţilor publice locale.

Art. 5. (1) Se dispune întrunirea până ladata de 03.08.2020, a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, în vederea stabilirii unui plan local de monitorizare a respectării şi aplicării regulilor stabilite pentru limitarea transmiterii virusului SARS-CoV-2.

Citeste si: Situatie socanta in Bucuresti: un politist infectat cu coronavirus a fost "lasat in agonie de DSP"

(2) Comitetele locale pentru

situaţii de urgenţă vor dispune suspendarea activităţii în pieţe, târguri de animale, bâlciuri, oboare, pieţe/târguri săptămânale etc., ori de câte ori situaţia epidemilologică de la nivelul unităţii administrativ-teritoriale o va impune.

(3) În localităţile declarate focare active de către Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă pot dispune suspendarea oricăror evenimente cultural-religioase pe perioade de câte 14 zile.

(4) În calitate de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situatii de urgenţă, primarii unităţilor administrativ-teritoriale din judetul Arad sau înlocuitorii de drept ai acestora răspund, în mod nemijlocit, de aplicarea întocmai a măsurilor şi acţiunilor stabilite în planul local de monitorizare.

Art. 6. Toate hotărârile comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă vor fi transmise, în maxim 24 de ore, la Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Art. 7. Conducătorii instituţiilor publice din judeţul Arad vor proceda la adaptarea programului de lucru şi a modului de desfăşurare a activităţilor specifice în vederea luării măsurilor de distanţare fizică a persoanelor şi de limitare a transmiterii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii, precum şi de limitare a accesului publicului în instituţii.

Art. 8. (1) Autorităţile administraţiei publice locale vor asigura aducerea la cunoştinţa tuturor operatorilor economici, prin mijloacele de informare avute la dispoziţie, a obligativităţii respectării de către aceştia a condiţiilor dispuse cu ocazia avizării desfăşurării activităţii, în legătură cu măsurile de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii, precum şi asupra posibilităţii aplicării sancţiunii complementare de suspendare a activităţii pe o perioadă de 14 zile.

(2) În cazul nerespectării obligaţiilor de către operatorii economici, autorităţile publice locale vor lua de îndată măsura suspendării temporare a autorizaţiei de funcţionare a agentului economic, la solicitarea organelor constatatoare.

Art. 9. Autorităţile publice locale îi vor atenţiona, în termen de 3 zile, pe toţi organizatorii de evenimente, cu privire la obligativitatea respectării tuturor actelor normative cu privire la prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2, inclusiv în legătură cu numărul maxim de participanţi (20 de persoane în spaţii închise şi 50 de persoane în spaţii deschise).

Art. 10. Administratorii pieţelor agro-alimentare precum şi operatorii economici, care au ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul, vor proceda la monitorizarea permanentă în incinta spaţiilor comerciale a respectării de către vânzători şi cumpărători a măsurilor de prevenţie (purtarea corectă a măştii de protecţie în spaţii închise şi deschise, asigurarea distanţei fizice între persoane, curăţarea periodică a suprafeţelor de contact mânere, mese, balustrade etc. cu soluţie dezinfectantă, limitarea numărului de persoane în unele spaţii publice închise etc.).

Art. 11. (1) Operatorii economici şi companiile cu mai mulţi angajaţi, în special cei care îşi desfăşoară activitatea în zone industriale, au obligaţia (pe lângă asigurarea triajului epidemiologic şi a verificării respectării purtării măştii de protecţie de către proprii angajaţi în timpul programului de lucru şi la ieşirea din schimb/tură) să verifice dacă măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 sunt respectate şi de către operatorii economici, cu care au relaţii contractuale, care asigură transportul angajaţilor în şi dinspre locul de muncă.

(2) În situaţia în care se constată că operatorii economici care asigură transportul angajaţilor nu respectă măsurile de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2, revine obligaţia angajatorului de a sesiza organele abilitate şi de a lua toate măsurile ce se impun.

Art. 12. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş" al Judeţului Arad va transmite prezenta hotărâre membrilor C.J.S.U. Arad, instituţiilor şi autorităţilor publice menţionate în cuprinsul prezentei hotărâri, precum şi unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Arad”.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
SURVIVOR ROMANIA 2021. S-a rupt lantul de iubire dintre Zanni si Sebastian Chitosca.... SURVIVOR ROMANIA 2021. S-a rupt lantul de iubire dintre Zanni si Sebastian Chitosca. Cum au ajuns cei doi Faimosi la cutite pe ultima suta de metri pana la Marea Finala
spotmedia.ro
Cum a ajuns protejatul lui Adrian Năstase propunerea comisiei Stelian Ion pentru... Cum a ajuns protejatul lui Adrian Năstase propunerea comisiei Stelian Ion pentru Tribunalul UE, după o procedură dubioasă
spotmedia.ro
Palma Comisiei de la Veneția. Când te comporți ca USL Palma Comisiei de la Veneția. Când te comporți ca USL
b1.ro
A cumpărat statuia din aur al lui Buddha. Acasă, a scăpat-o, s-a crăpat şi... surpriză.... A cumpărat statuia din aur al lui Buddha. Acasă, a scăpat-o, s-a crăpat şi... surpriză. Era înăuntru de 1000 ani
infoactual.ro
De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume! De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume!
infoactual.ro
Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si