Guvernul adoptă OUG privind ajutorul de un miliard de euro pentru firme

Ordonanța de Urgență privind creșterea flexibilității în cadrul programelor finanțate din fonduri europene, în valoare de un miliard de euro, va fi adoptă în ședința Guvernului de vineri.

Author: Alex Dumitrescu vineri 31 iulie 2020 , 18:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Trebuie să adoptăm ordonanţa de urgenţă privitoare la miliardul de euro disponibilizat ca urmare a creşterii flexibilităţii în cadrul programelor finanţate din fonduri europene: 550 de milioane de euro granturi pentru investiţii, 350 de milioane de euro granturi pentru repornirea activităţii şi microgranturile de 2.000

de euro pentru microîntreprinderi”, a precizat Ludovic Orban, vineri, în cadrul şedinţei de guvern.

Programul de lucru va fi modificat

În cadrul ședinței de vineri se va dezbate și Ordonanța de Urgență privind finanțarea măsurilor active în cadrul programului de muncă flexibilă, Kurzarbeit, decontate din fondurile europene prin programul SURE.

„Ordonanţa de urgenţă care vine cu noi măsuri de sprijin pentru angajaţi şi angajatori în conextul situaţiei epidemiologice vizează sprijinirea salariaţilor care vor avea un program flexibil de lucru.

Având în vedere situaţia economică încă dificilă prin care trec unele companii, creăm această posibilitate, în paralel având în derulare o serie de alte măsuri care încurajează revenirea la muncă, ordonanţa de urgenţă include un pachet de măsuri care se referă la activitatea sezonierilor şi ne propunem să-i susţinem şi pe aceştia.”, a declarat Violeta Alexandru.

Granturi pentru microîntreprinderi

„Programul de granturi din cadrul Programului Operațional Regional, măsura 2.1,

2. 2. E vorba de granturile de investiții pentru microîntreprinderi, o supracontractare de 247 de milioane de euro, granturi între 50.000 și 200.000 de euro. Granturile de investiții pentru IMM cu valoare între 200.000 de euro și un milion de euro, cu o supracontractare de 450 de milioane de euro și granturile pentru investiții mari, între un milion jumătate și 6 milioane, cu o finanțare de 550 de milioane de euro”, a declarat Orban.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
ANUNT ingrijorator pentru romani! Ce spune Alexandru Rafila despre varful valului 4 al... ANUNT ingrijorator pentru romani! Ce spune Alexandru Rafila despre varful valului 4 al pandemiei de COVID-19 in Romania! "Cateva mii de cazuri pe zi vor fi"
spotmedia.ro
Stăpânii săraci ai unui pământ mult prea bogat Stăpânii săraci ai unui pământ mult prea bogat
spotmedia.ro
Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine... Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine ajung banii plătiți de Primăria Sectorului 1
b1.ro
Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo,... Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si