Arafat a vorbit despre adeverința de vaccinare cu semnătură eletronică. Ce a transmis secretarul de stat

Raed Arafat a făcut noi dezvăluiri în legătură cu adeverința de vaccinare împotriva Sars-Cov-2. Secretarul de stat a menționat că se pot face verificări pentru a se afla dacă persoana în cauză s-a vaccinat.

Author: Georgiana Balaban marți 16 martie 2021 , 08:32

arafat adeverință de vaccinare cu semnătură electronică
Raed Arafat - noi declarații.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a explicat   că adeverinţa de vaccinare are o semnătură electronică prin care se pot face verificări, dacă persoana care prezintă acest document într-adevăr s-a vaccinat împotriva COVID-19.

Momentan, această adeverinţă este folosită în scop medical.

Citeste si: Raed Arafat, declarații de ultima oră. Ce a transmis Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

”Am întrebat colegii dacă are cod QR, dar, de fapt, are o semnătură electronică, deci ea este verificabilă, asta e clar şi am întrebat chiar colegii de la INSP şi au confirmat că această hârtie unde există un număr foarte lung acolo este ca şi o formă de semnătură electronică a acestei hârtii care arată clar cine, cum şi unde este vaccinat. Deci da, este verificabilă această adeverinţă”, a declarat Raed Arafat la Digi24, luni seara.

Citeste si: Raed Arafat a făcut anunțul: „Vor rămâne deschise doar magazinele alimentare şi farmaciile, nu vor fi deshise mall-urile”

Ce beneficiu îți aduce adeverința de vaccinare

arafat adeverință de vaccinare cu semnătură electronică
Arafat - detalii despre adeverința de vaccinare.[Sursa foto: google]


Secretarul de stat a adăugat că această adeverinţă de vaccinare este folosită pentru a scuti persoana care o deţine, să intre în carantină, la intrarea în ţară.

Citeste si: Raed Arafat, anunț despre noua raportare a cazurilor COVID. "Decizia se aplică începând de azi"

”Noi o folosim acum la îmbarcarea în avioane sau când intri în România să nu fii carantinat, deci este un scop medical. Noi nu o folosim ca să intri la cinamatograf, să de duci cu ea la restaurant şi aşa mai departe. Să nu ajungem la faza de a discrimina populaţia. Dar pe linie medicală, adeverinţa te scuteşte de carantină şi este un lucru normal. Aşa cum nu carantinăm persoanele care s-au îmbolnăvit în ultimele 90 de zile, dar nu în ultimele 14 zile, fără să fie vaccinate. Astea sunt nişte reguli medicale care să pună oamenii la eforturi nejustificate”, a declarat Arafat.

Citeste si: Raed Arafat vorbește despre lockdown: "Nu avem pe masă o discuție pentru..."


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si