Arafat: Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică, acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut

Şeful DSU, Raed Arafat, spune că a constatat, după atitudinea unor persoane după ieşirea din starea de urgenţă, că unii fac "băşcălie" şi iau în "batjocură şi la mişto" situaţii serioase precum cea privind răspândirea noului coronavirus.

K.B., miercuri 20 mai 2020 , 07:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică(...) acum am ajuns în momentul care ne batem joc de ce s-a făcut.(...) Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia”, afirmă Arafat.


"Normal, fără nicio discuţie şi aş fi total inconştient dacă aş spune că nu mă tem de acest virus. Este atât de periculos şi avem decese. Deja am atins o mie o sută şi ceva de decese. Haideţi să lăsăm prostiile care circulă pe reţelele de socializare, în unele dezbateri care au ieşit din sfera dezbaterilor pragmatice şi ştiinţifice şi au devenit, unele dintre ele, dezbateri de batjocură. Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică(...) acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut.(...) Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia pentru că s-a implantat în conştientul unei părţi a populaţiei că aici a fost o cacealma”, a spus Arafat, marţi seară, la TVR.

El a povestit că a fost sunat de către oameni care i-au spus că nu sunt de acord să li se ia temperatura la intrarea în
spaţii închise.

"Nu e normal ca dacă persoana are febră să nu intre şi să meargă, mai bine, să se consulte la un medic?”, a spus Arafat.

Citeste si: Caz fără precedent: și-a înjunghiat de fratele de 15 ori, nervos că a pierdut un joc pe telefon

El a mai spus că celor care au febră nu li se permite accesul în spaţii închise, însă datele acestora nu se colectează, iar autorităţile nici nu au "asemenea intenţii”."Eu am crezut că memoria rămâne măcar şase luni, dar văd că memoria nici măcar două săptămâni nu rămâne”, a mai afirmat şeful DSU.

El a spus că există "inclusiv grupuri organizate” care fac "băşcălie” de măsurile luate de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului.

Arafat a precizat că autorităţile se pregătesc pentru al doilea val de îmbolnăviri, despre care a spus că nu se ştie cum va fi.


În ceea ce priveşte controalele privind achiziţiile, Arafat a spus că există o mie de solicitări de rapoarte, adăugând că "nimeni nu va fugi, suntem aici”.

Citeste si: VIDEO| Stau la coadă ca să vină acasă

"Suntem întrebaţi pe ce bază am distribuit materialele, dacă au fost cerute sau nu, fiecare întrebare din asta în capul celui care lucrează, funcţionarului, în spatele ei poate să fie o acuzaţie, în final.

(...) Ca să răspundem la aceste lucruri pierdem oameni, energie şi pierdem din partea oamenilor voinţă să mai facem ceva la limită pentru că noi am lucrat la limită în perioada asta”, a spus secretarul de stat din MAI.

"Avem nevoie de linişte, de timp, iar după asta este normal să vină cine vrea, ce vrea controale” a mai afirmat Raed Arafat.

El a acuzat că autorităţile au fost "ţinta unui atac” inclusiv în media, acuzând "informaţii false răspândite de televiziuni, de jurnale şi care nu au absolut nicio bază”.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
SURVIVOR ROMANIA 2021 Simona Hapciuc, ANUNT de ultima ora:"Am sangerari si... SURVIVOR ROMANIA 2021 Simona Hapciuc, ANUNT de ultima ora:"Am sangerari si durei foarte mari..." Ce se intampla cu fosta concurenta si cu fiul ei, Dimitrie
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Lidl şi-a luat clienţii prin surprindere: "Lidl Tour îşi încheie activitatea în... Lidl şi-a luat clienţii prin surprindere: "Lidl Tour îşi încheie activitatea în România"
monitorulcj.ro
O nouă vară fără festivaluri la Cluj? Organizatorii, la mila autorităților O nouă vară fără festivaluri la Cluj? Organizatorii, la mila autorităților
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si