Arafat, despre revenirea la normalitate: ”Când ne vom vaccina 60 – 70% e posibil să atingem acest deziderat”

Raed Arafat, a declarat, joi, că suntem într-o situaţie bună, însă pandemia de COVID-19 încă nu a trecut. Șeful DSU mai precizează că situația actuală se poate schimba oricând, vaccinarea anti-COVID fiind singura soluţie pentru a scăpa de pandemie.

Author: Alina Raducu joi 13 mai 2021 , 21:28

Arafat, despre revenirea la normalitate: ”Când ne vom vaccina 60 – 70% e posibil să atingem acest deziderat”
Arafat, despre revenirea la normalitate: ”Când ne vom vaccina 60 – 70% e posibil să atingem acest deziderat”[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Arafat a menționat că vom reveni în totalitate la normalitate atunci când vom atinge acest deziderat de 60% -70% a ratei de vaccinare anti-COVID-19.

”Când ne vom vaccina 60 – 70% e posibil să atingem acest deziderat. Şi aici insist că nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut. Îmi pare rău că sunt lucruri care poate că unii spun că mergem la relaxare, că a trecut pandemia. Pandemia nu a trecut. Suntem într-o situaţie bună. Oricând poate să se schimbe. La toamnă să vedem că începe să crească”, a declarat Raed Arafat, joi seară, la un post Tv.

Raed Arafat: ”Vaccinarea este obligatorie pentru a ieşi către situaţia de normalitate”

”Cu cât acceptăm, ne vaccinăm şi avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem mai aproape de normalitate şi ne putem întoarce la normalitatea în care să nu purtăm mască nici în spaţiile închise şi să nu ne mai uităm la aspectele cu distanţele şi cu toate aceste aspecte.

Dar trebuie să mergem mai departe pe campania de vaccinare, care este, la acest moment, poate cel mai important act care se întâmplă în combaterea pandemiei. Vaccinarea... obligatorie pentru cine doreşte, nu înseamnă că luăm oamenii şi îi obligăm. Obligatorie pentru a ieşi către situaţia de normalitate”, a precizat Arafat.

Citeste si: VIDEO- Klaus Iohannis: Din 15 mai, se elimină purtarea măştii în exterior. Dispar și restricţiile de circulaţie de noapte

Raed Arafat îi încurajează pe români să se vaccineze anti-COVID-19, afirmând că dacă vom avea un număr mai mare de persoane care se vor vaccina, vom ajunge și mai aproape de normalitatea de dinainte de pandemie.

”Cu cât acceptăm, ne vaccinăm şi avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem mai aproape de normalitate şi ne putem întoarce la normalitatea în care să nu purtăm mască nici în spaţiile închise şi să nu ne mai uităm la aspectele cu distanţele şi cu toate aceste aspecte. Dar trebuie să mergem mai departe pe campania de vaccinare, care este, la acest moment, poate cel mai important act care se întâmplă în combaterea pandemiei. Vaccinarea... obligatorie pentru cine doreşte, nu înseamnă că luăm oamenii şi îi obligăm. Obligatorie pentru a ieşi către situaţia de normalitate”, a mai adăugat şeful DSU.

Citeste si: O altă ședință a Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie va avea loc vineri


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si