Ministrul Educației, anunț important despre proiectul de OUG privind transportul elevilor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a făcut mai multe precizări cu privire la proiectul OUG privind transportul elevilor. Astfel, ministrul declară că în acest proiect, familiile nu vor mai avansa banii pentru abonamente pentru decontul de la finalul lunii, deoarece aceste sume vor veni de la Ministerul Educaţiei.

Author: Alina Raducu joi 13 mai 2021 , 18:17

Ministrul Educației, anunț important despre proiectul de OUG privind transportul elevilor
Ministrul Educației, anunț important despre proiectul de OUG privind transportul elevilor[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sorin Câmpeanu a fost chestionat, joi, într-o conferință de presă în legătură cu nemulțumirea elevilor din cauza înlocuirii transportului gratuit cu decontarea abonamentului. Acesta a spus că proiectul OUG va fi aprobat săptămâna viitoare în ședința de Guvern.

Ministrul Educației: „Ministerul Educaţiei a decuplat problema decontatului navetei elevilor..”

"Ministerul Educaţiei este iniţiatorul acestui proiect de ordonanţă care foarte probabil se va aproba săptămâna viitoare în şedinţă de Guvern. Ministerul Educaţiei este responsabil cu decontul navetei elevilor. Ministerul Educaţiei a decuplat problema decontatului navetei elevilor pentru care există 100 de milioane de lei în bugetul Ministerului Educaţiei de problema transportului local”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: O altă ședință a Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie va avea loc vineri

Ministrul a mai menționat că, în acest nou proiect de ordonanță, elevii vor mai avansa banii, deoarece vor primi decontarea acestora la finalul lunii, iar sumele necesare vor veni de la Ministerul Educaţiei."Ministerul Educaţiei nu numai că va deconta plecând de la un tarif de 30 de lei şi nu de 10 lei pe primii trei kilometri, nu numai că a scos limita de transport de la 50 de kilometri până la orice distanţă necesară, dar am modificat şi principiul conform căruia nu vor mai avansa elevii, familiile banii, urmând să aştepte decontul la sfârşitul lunii, ci va avansa Ministerul Educaţiei prin inspectoratele şcolare şi şcoli sumele necesare, urmând ca apoi să se facă decontul la sfârşitul lunii. Aceasta este răspunsul pentru naveta elevilor, lucru în răspunderea Ministerului Educaţiei. Problema rămâne însă pentru transportul local”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Florin Cîţu anunță că Finala Cupei României de pe 22 mai se va desfășura cu spectatori


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si