Arafat: ”E posibil ca după Paște să mai relaxăm măsurile. Va trebui să învățăm să trăim cu acest virus”

Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat că abia după perioada Paștelui, în funcție de cum evoluează situația cu COVID-19 în țara noastră, se va decide dacă e cazul să se mai relaxeze măsurile.

R.B., joi 09 aprilie 2020 , 09:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dacă se renunță la măsurile stricte prea devreme, există riscul ca situația să explodeze și să nu mai poată fi controlată, a mai spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, la Antena 3.

Citeste si: Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște? Răspunsul Poliției Române

"La acest moment încă avem cazuri noi și suntem în creștere. Nu suntem încă în situația din țări precum Italia, Franța, SUA. Nu știu dacă vom ajunge în situația asta. E posibil să ajungem, e posibil să nu.

Citeste si: Orban, despre coronavirus: „Există o tendință de apropiere de un platou”

Vom putea spune mai mult după perioada Paștelui. Toată lumea vrea să relaxeze măsurile, fiți siguri. Dar la acest moment, dacă le relaxăm prea devreme, există riscul să explodeze situația și să nu o mai putem controla. Vedem ce decizii luăm după Paște. Etapă cu etapă, vom reveni la normalitate.

Citeste si: Raed Arafat, anunț îngrijorător: "Este posibil să ajungem ca Italia..."

Va trebui, la un moment dat, să învățăm să trăim cu acest virus pentru că el nu va dispărea și nici noi nu putem să rămânem izolați pe viață în casă. E posibil, până iese un vaccin împotriva acestui virus, să învățăm să trăim cu el, dar să respectăm niște reguli în societate ca să limităm răspândirea lui", a declarat Arafat.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si