Arafat: În ultimele 24 de ore, pompierii au distribuit 100.000 de măşti FFP2 şi FFP3

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore, pompierii au distribuit 100.000 de măşti FFP2 şi FFP3 către unităţile medicale şi urmează să înceapă repartiţia altor 200.000 de măşti FFP2 către unităţi sanitare şi către sectorul medical de urgenţă.

Author: M.A. sâmbătă 04 aprilie 2020 , 16:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

“Pentru a veni în sprijinul personalului care lucrează în linia întâi împotriva acestui virus şi care tratează pacienţii şi lucrează direct cu pacienţi, în ultimele 24 de ore colegii pompieri au distribuit 100.000 de măşti FFP2, FFP3 care au fost achiziţionate prin  ONAC şi semnate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Repartiţia s-a făcut în comun cu Ministerul Sănătăţii, iar cantitatea a fost distribuită în ţară la nivelul şi serviciilor de urgenţă şi la nivelul spitalelor, care îngrijesc astfel de pacienţi pentru a veni în sprijinul colegilor de acolo”, a afirmat Arafat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă. 

El a precizat că vor fi repartizate şi 200.000 de măşti FFP2, către unităţi sanitare şi către sectorul medical de urgenţă.

“Astăzi din altă sursă -  care este Unifarm- începem repartiţia a 200.000 de măşti FFP2 care urmează să fie distribuite în unităţile sanitare şi inclusiv în sectorul medical de urgenţă şi asta înseamnă şi pompieri care lucrează în prima linie cu pacienţii şi care transportă pacienţii, respectiv urmând că repartiţia şi distribuirea efectiv să fie făcută de colegii pompieri în următoarele 24 de ore către unităţile sanitare. În total vor fi distribuite în ultimele 48 de ore aproape de 300.000 de măşti FFP2”, a mai transmis şeful DSU.

Citeste si: Cod galben privind intensificări ale vântului, duminică, în Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei şi estul Olteniei

El a mai afirmat că săptămâna viitoare vor fi aduse în ţară 100.000 de combinezoane.

“Săptămâna viitoare cu sprijinul Ministerului Apărării, o aeronavă militară aparţinând bazei NATO din Ungaria şi în colaborare şi cu colegii din Statele Unite va duce în ţara 100.000 de combinezoane pentru protecţie în faţa riscurilor de nivel înalt şi care urmează şi ele să fie distribuite”, a mai afirmat Raed Afarat.

El a declarat că sunt contractate 200 de ventilatoare de către ONAC, dar nu se ştie când acestea vor ajunge în ţară.

“Noi avem contractate 200 de ventilatoare deja de către Onac şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă pentru spitalele din România, dar încă o dată de sosirea lor la acest moment nu este certă din cauza unor modificări care au avut loc după ce a fost semnat contractul cu ceva perioadă. Dar am luat unele măsuri pentru a creşte numărul ventilatoarelor imediat şi asta este prin identificare a aproximativ 120-130 de ventilatoare în dotarea serviciilor de Ambulanţă şi care pot fi de folos în unităţile de terapie intensivă, dar mai ales prin identificare a aproximativ 190 de ventilatoare de terapie intensivă, care au fost identificate de colegii noştrii de la Grupul de coordonare zonală de anestezie terapie intensivă şi care deja am început să le aducem la Bucureşti”, a menţionat Arafat.

Citeste si: Ministrul de Interne: Se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei

El a mai spus că aceste 190 de ventilatoare vor intra într-o reparaţie generală realizată de firma care le-a produs.

Citeste si: Raed Arafat a spus cu cat s-ar prelungi starea de urgentă

“Firma importatoare al lor şi fabricant a lor urmează să facă o reparaţie generală şi să le redăm unităţilor de terapie intensivă. Dacă reuşi din cele 190 măcar 100 să le dăm, înseamnă că am crescut cu încă 100 numărul ventilatoarele şi al paturilor ventilate de terapie intensivă până reuşim bineînţeles să importăm ventilatoarele pe care le contractăm”, a explicat Raed Arafat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si