Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, miercuri seară, că nu consideră că s-ar impune un nou lockdown. Oficialul a anunțat că este suficient să respectăm măsurile impuse de către autorități. „Poate ne oprim, când apar anumite măsuri, să căutăm cum putem să le eludăm”, afirmă Arafat, apoi a dat exemplu cluburilor în care nu se respectă nicio măsură, iar sumele pentru amenzi se fac „într-o oră”.

Citeste si: Raed Arafat: „Se evită carantinarea Capitalei, dar sperăm ca oamenii să respecte măsurile”

Ce a anunțat Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost întrebat, miercuri seară, dacă nu s-ar impune un lockdown şi a răspuns: „La acest moment, eu consider că, dacă am respecta măsurile pe care le avem şi dacă fiecare dintre noi ar respecta măsurile complet, am putea să controlăm situaţia. Din păcate, am văzut imagini chiar în weeend-ul trecut, la anumite cluburi care ţineau festivităţi cu dansuri, la 2 dimineaţa, care nu respectă absolut nicio regulă. Asta este iresponsabilitatea la momentul ăsta din partea unora şi din cauza cărora am ajuns în această fază”.

arafat-lockdown-octombrie-2021

Declarații făcute de Raed Arafat.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Raed Arafat, anunț important despre testele din salivă pentru elevi

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Scene cutremurătoare la morgă, după ce părinții Raisei au mers să ridice trupul neînsuflețit al micuței: "În loc să-mi îmbrac copilul de viu, mi-l îmbrac de mort"- wowbiz.ro

Arafat a vorbit și despre amenzile aplicate localurilor. „Pentru unii amenzile care se dau sunt o mică atenţionare, pentru că ei fac suma foarte rapid, în prima oră dintr-o noapte de acest gen.”.

Citeste si: Raed Arafat a precizat că testarea COVID-19 va trebui să fie obligatorie

Oficialul a adăugat: „Poate ne oprim, când apar anumite măsuri, să căutăm cum putem să le eludăm şi căutăm să le respectăm, măcar câteva luni să trecem de situaţia asta în care suntem”.

În țara noastră, s-au raportat miercuri aproape 15.000 noi cazuri de infectare cu coronavirus. S-au înregistrat și 331 de decese, cel mai mare număr zilnic de la debutul pandemiei.

Citeste si: Raed Arafat, dezvăluiri despre sfârșitul valului patru al pandemiei de coronavirus! „Sperăm să trecem de acest val”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si