Raed Arafat a precizat că testarea COVID-19 va trebui să fie obligatorie

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat marți seara, pe data de 14 septembrie 2021, că personalul din structurile esențiale va trebui testat periodic, dacă nu a trecut prin procesul de vaccinare. Secretarul de Stat a argumentat că, în cazul unor focare de infecție, nu va mai avea cine să lucreze.

Author: Andreea Bolocan miercuri 15 septembrie 2021 , 11:12

Raed Arafat a declarat faptul că testarea COVID ar trebui să fie obligatorie coronavirus
Raed Arafat a declarat faptul că testarea COVID ar trebui să fie obligatorie[Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În cadrul unei emisiuni TV, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a subliniat faptul că este necesară vaccinarea, dar mai ales testarea unui funcționar dintr-o structură esențială deoarece își poate îmbolnăvi toți colegii cu noul coronavirus, iar în situația

aceasta nu ar mai avea cine să lucreze în instituția respectivă.

”Dacă nu e vaccinare obligatorie, măcar testarea”

”Nu e vorba numai de tine, ci că ești funcționar într-o structură esențială. Dacă te îmbolnăvești și vă îmbolnăviți între voi și mergeți acasă, nu mai are cine să lucreze. Dacă nu e vaccinarea obligatorie, trebuie măcar să te testezi periodic. (…) Cine nu vrea să se vaccineze, cel puțin trebuie să se testeze periodic în instituții cu expunere publică și unde avem personal care nu poate să plece acasă, să stea în carantină 14 zile sau să moară, cum a murit un pompier acum câteva zile de 44 de ani nevaccinat. Acești oameni sunt expuși. Dacă nu e vaccinare obligatorie, măcar testarea", a declarat Raed Arafat, în cadrul unei emisiuni TV, la Antena 3.

Citeste si: Regulile sanitare impuse de COVID-19, factor de stres pentru mulți elevi

Secretarul de stat a mai precizat că, dacă personalul medical se îmbolnăvește, nu va avea cine să trateze pacienții.

Totodată, șeful DSU a amintit că există o decizie a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), într-un caz în care 667 de pompieri din Franța au dat în judecată statul pentru că îi obliga să se vaccineze și au pierdut.

Testare coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Va fi introdusă vaccinarea obligatorie pentru anumite persoane

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, care acum este consilier onorific al premierului, este primul om din spaţiul politic românesc care propune vaccinarea obligatorie.

Citeste si: Chile a învins varianta Delta a coronavirusului. Peste 90% din populație este vaccinată

Această măsură ar urma să vizeze doar anumite categorii de persoane, iar printre ele se numără profesorii, poliţiştii, pompierii şi jandarmii. Sunt vizaţi şi vârstnicii, persoanele seropozitive, bolnavii de cancer sau cei care au suferit transplanturi. Fostul ministru al Sănătăţii îşi va prezenta lista de propuneri în şedinţa de guvern de astăzi.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si