Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus prelungirea stării de alertă. Acest lucru se va întâmpla, din 10 octombrie, pentru 30 de zile. Guvernul a adoptat miercuri seară Hotărârea pentru prelungirea stării de alertă.

Citeste si: Spitalul mobil COVID-19 de la Leţcani se va redeschide până la sfârşitul acestei săptămâni

Ce a anunțat Raed Arafat

„HG nu prevede nimic nou. Ea prelungeşte doar măsurile. La momentul în care încetează actuala HG intră automat noua HG. Vreau să subliniez că măsurile, De fapt, sunt prevăzute în Legea 55/ 2020 care stabileşte măsurile din starea de alertă ce presupun limitarea unor drepturi şi libertăţi. Noi nu facem decât să prelungim măsurile şi să adoptăm ce a fost prin lege. Noi nu legiferăm”, a declarat, la rândul său, şeful DSU, Raed Arafat.

Citeste si: Rata de infectare Bucureşti, 5 octombrie 2021: Incidenţa a ajuns 10 la mie în Capitală. Ce anunță autoritățile?

Conform șefului DSU, experţii juridici au considerat că HG de prelungirea stării de alertă poate fi adoptată de Guvern, chiar dacă a fost demis prin moţiune de cenzură. „Mai multe hotărâri de Guvern au fost aprobate, printre care prelungirea stării de alertă ”, a

anunţat, miercuri seară, Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

starea de alertă prelungită din 10 octombrie

Starea de alertă a fost prelungită.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Rata de incidență în Timişoara a trecut de 10 la mia de locuitori. Alte 42 de oraşe şi municipii au incidenţa mai mare sau egală cu 6

De asemenea autoritățile au venit cu un comunicat. „Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, în şedinţa de astăzi, 6 octombrie 2021, Hotărârea numărul 80 prin care se propune prelungirea stării de alertă şi a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu menţinerea măsurilor adoptate în Hotărârea de Guvern nr. 932 din 9 septembrie 2021, cu modificările şi completările ulterioare”, au transmis, miercuri seară oficialii.

Citeste si: Ce este „degetul COVID”? Specialiștii explică în ce condiții apare această iritație, după infectarea cu virusul COVID-19

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile, începând din 10 octombrie.

Ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi seară, că actualul Guvern, interimar din cauză că a fost demis prin moţiune de cenzură, va prelungi starea de alertă, însă nu va putea introduce noi restricţii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si