Ardei copți. Secretul pe care puține gospodine îl știu. Cum să îi cureți foarte ușor

Ardei copți. Vara, de pe mesele românilor nu lipsesc delicioșii ardei copți. Puțini știu însă secretele acestui preparat. Vă prezentăm azi un truc care vă va ușura munca în bucătărie!

Mircea Pop, joi 30 iulie 2020 , 16:59

Ardei copți
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ardeii copți sunt pe placul tuturor! Ardeiul este o adevărată bombă de sănătate. Conține vitamine, antioxidanţi şi minerale, nutrienţi extrem de benefici în buna funcţionare organismului.

Ardeiul roşu, cunoscut la noi și sub denumirea kapia, este mai sănătos decât cel verde. Are o cantitate de vitamine A şi C de două ori mai mare. Conform unui studiu uluitor, chinezii, care consumă mari cantităţi de ardei, şi mai ales ardei iuţi, au cu 27% mai puţine şanse de a face cancer pulmonar, şi asta în condiţiile în care sunt printre cei mai mari fumători din lume.

Ardei copți

Ardeiul conține din abundență vitaminele C și E

Este recunoscut faptul că ardeiul face parte din alimentele care întârzie procesul de îmbătrânire a organismului, datorită carotenului şi a vitaminelor C şi E. Aceste elemente au proprietăţi antioxidante, deci împiedică îmbătrânirea prematură a celulelor şi ţesuturilor, previn apariţia tumorilor şi afecţiunilor cardiovasculare.

Citeste si: Tocăniţă de pipote de pui, o reţetă simplă şi delicioasă

Ardeii copți sunt recomandați pentru cei cu un stomac sensibil

Ardeii copţi sunt recomandați pentru cei care au un stomac sensibil pentru că sunt foarte ușor de digerat. Prin acest proces de gătire, ei nu pierd decât o cantitate mică din elementele nutritive.

Vă prezentăm astăzi câteva sfaturi pentru prepararea ardeilor copți.

Ardei copți

Citeste si: Reţetă pleşcăviţă sârbească: Secretul gustului tradiţional

Cum se aleg și cum se coc corect ardeii copți

Alegeți din piețe ardeii drepţi, fără multe valuri, pentru a se putea coace uniform. Ardeii trebuie spălaţi şi şterşi de apă. Cel mai simplu îi puteți coace la cuptor.

Înainte de a-i bagă la cuptor se ung ardeii cu ulei de măsline, iar acest lucru va ajută la îndepărtarea cu uşurinţă a cojii.

Ardei copți

Ardeii se pot coace şi pe grătar, dar aveţi grijă ca jarul să nu fie prea iute. Spre deosebire de vinete, ardeii trebuie copţi la foc mic, pentru a evita carbonizarea.

Citeste si: Ciuperci cu maioneză și usturoi. Ingredientul secret care le dă tot gustul

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si