1 din 2 | Ardei umpluți de post. Cea mai gustoasă rețetă mănăstirească
2 din 2 | Ardei umpluți de post. Cea mai gustoasă rețetă mănăstirească
Ardei umpluți de post. Chiar dacă ții post, asta nu înseamnă că nu te poți bucura de o mâncare delicioasă.
Ardei umpluți de post. Aceasta este cea mai gustoasă rețetă mănăstirească ce cu siguranță nu va da greș.
Ardei umpluți de post. Timpul de preparare este doar de 15 minute, iar cel de gătire de 55 de minute
Ardei umpluți de post. Ardeii se spală şi li se taie sub formă de capac cotorul cu seminţe. Curăţă seminţele din cotor, dar şi pe cele rămase în ardei, inclusiv nervurile, clătindu-i şi pe interior, apoi pune deoparte capacele, pentru a acoperi ulterior ardeii şi umplutura.
Ardei umpluți de post. Se taie ardeiul roşu, se toacă partea albă de la ceapă (frunzele se păstrează deoparte), iar morcovii se dau prin răzătoare. Se spală orezul în câteva ape, până ce apa rămâne limpede.
Ardei umpluți de post.
Citeste si: Tradiții și superstiții. Românii sărbătoresc intrarea în Biserică a Maicii Domnului
Ardei umpluți de post. Taie roşiile în rondele. Într-un vas ceramic mare, pentru cuptor (dacă vasul are şi capac, cu atât mai bine), aranjează în bază câteva rondele de roşii.
Ardei umpluți de post. Cu ajutorul unei linguri, umple ardeii în intregime cu compoziţia de orez preparată anterior, iar după ce termini fiecare ardei, pune-i un capac cu codiţă, apoi aşază-l în vasul pentru cuptor. (Se pot aranaja pe orizontală, dar dacă foloseşti ardei gras, îi poţi pune şi în picioare.)
Citește în continuare aici rețeta pentru Ardei umpluți de post.