Locuitorii din Ploiești, Blejoi și Brazi "condamnați la moarte" din cauza poluării. Autoritățile au declarat oficial

Locuitorii din Ploiești, Blejoi și Brazi se îmbolnăvesc de cancer din cauza poluării.

K.B., joi 21 noiembrie 2019 , 12:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În ultimii ani, numărul de îmbolnăviri de cancer în rândul locuitorilor din Ploiești și localitățile Blejoi și Brazi a crescut din cauza poluării aerului.
Acest lucru este scris negru pe alb într-un document al Institutului Național de Sănătate, prezentat de Observatorul Prahovean.

Citeste si: Panică în Timișoara. Oamenii din blocul de pe Vaida Voievod, unde a avut loc dezinsecția, scoși iar din locuințe
Studiul INS arată că cei care locuiesc în Ploiești, Blejoi și Brazi sunt expuși poluării deoarece au fost înregistrate frecvent depășiri de substanțe cancerigene precum benzen, toluen, xilen, etilbenzen,
Citeşte întreaga ştire: Locuitorii din Ploiești, Blejoi și Brazi se îmbolnăvesc de cancer din cauza poluării. Autoritățile recunosc depășirea concentrațiilor de substanțe toxice din aer într-o serie de documente oficiale, potrivit Libertatea.ro.

Citeste si: Andrei Zaharescu e în pericol să fie demis din postul de consul în Africa de Sud! Vezi motivul pentru care ar putea pierde salariul de 6.000 de dolari pe lună!

Studiul INS referitor la cazuriile de cancer din cauza poluării în Prahova
Citeşte întreaga ştire a scos la iveală detalii șocante. Astfel, în anul 2015, în localitatea Brazi Rata de incidență prin Tumori maligne /100.000 locuitori, înregistrate la persoane cu cu vârstă peste 65 ani.

Citeste si: Un băiat de 13 ani și-a împușcat iubita prentru că a crezut că e însărcinată

Leucemie: Ratele de incidență /100.000 locuitori, în anul 2015 au cea mai mare valoare la persoane cu vârsta de peste 65 ani.
În Ploiești, rata de incidență prin: Tumori bronho-pulmonare are cea mai mare valoare în anul 2014 şi scade foarte puțin în perioada celor trei ani analizaţi. Leucemia valori mai mari comparativ cu localitatile rurale, Brazi și Blejoi. În localitatea Blejoi, ratele incidenței /100.000 locuitori sunt în creștere în perioada analizată pentru: Tumori maligne, Limfoame, Anemie aplastică cu cele mai mari valori în anul 2016 / total populație și la grupa de vârstă 15-64 ani, populație activă.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si