VIDEO - Primul județ unde masca devine obligatorie în aer liber. Ce amenzi se aplică de mâine

Primul județ unde masca de protecție devine obligatorie în aer liber este Argeș. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat această măsură în ședința de marți. "Se vor aplica amenzile în cuantum maxim pentru cei care nu poartă masca.Măsura intră în vigoare de miercuri dimineață, la prima oră", a declarat prefectul de Argeș.

Author: R.I. marți 28 iulie 2020 , 12:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a declarat că niciuna dintre cele 12 localităţi din judeţ vizate pentru carantinare nu îndeplineşte criteriile de închidere în acest moment.

S-au adoptat, însă, noi restricții valabile în Argeș, în şedinţa de marți a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Oficialii au decis că masca de protecție devine obligatorie și în aer liber, iar parcurile și terasele se închid de la ora 22.00, informează presa locală.

"Avem instrumente mai eficiente în acest moment pentru a combate efectele pandemiei. În Argeș, raportăm aproximativ 100 de cazuri noi zilnice. Avem o legislație care ne ajută la nivelul județului Argeș, nu considerăm că izolarea și carantina sunt necesare în acest moment la nivel de județ. Astăzi, în urma a numeroase discuții și întâlniri cu primarii, am identificat o serie de noi măsuri restrictive", a declarat prefectul. 

Citeste si: Cât de periculos este aerul expirat în mască. "Virusul poate rezista în aer timp de câteva ore"

Toate evenimentele private se vor supune legislației restricitive existente și pentru terase, a explicat prefectul. "Am luat măsura obligativitatea purtării măștii în spații publice, la toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, în spații unde sunt mai mult de două persoane", a explicat marți prefectul de Argeș, care

a dăugat că restricțiile se aplică în toate localitățile din județ.

Citeste si: Se iau noi măsuri pentru combaterea epidemiei. Anunțul lui Ludovic Orban- VIDEO

Amenzile se vor aplica "la cuantumul maxim"

Prefectul de Argeș a precizat că măsura obligativității portului măștii pe stradă va intra în vigoare miercuri dimineață, "după răsăritul soarelui".

"Scopul nostru e să-i facem pe oameni să poarte masca, vom începe campanii prin care să le putem oferi oamenilor măști. Amenzile sunt cele din legislație- între 500 de lei și 2.500 lei, iar noi recomandăm aplicarea la cuantum maxim a amenzilor", a mai spus prefectul.

Citeste si: Încă o țară introduce testarea obligatorie a turiștilor

Ludovic Orban: Se poate decide la nivel local obligativitatea măștii de protecție

Premierul Ludovic Orban a venit marți cu precizări legate de eventuala măsură de purtare a măștii în aer liber, spunând că decizia va fi luată de Comitetele Județene pentru Situații de Urgență.

Premierul a venit marți cu precizări  legate de purtatul măștii în spațiile închise  și a adăugat că măsura va fi impusă doar în anumite zone, ca urmare a deciziei Comitetelor Județene pentru SItuații de Urgență.

Citeste si: Vremea trece de la o extremă la alta. COD galben de caniculă: unde se ating 38 de grade Celsius

„Există o propunere formulată de specialiștii din cadrul Comitetului Național de Suport Științific să nu reglementăm la nivel național, ci să lăsăm la nivel local reglementarea. Mi s-a semnalat că în Galați sau Brăila, pe faleză este foarte aglomerat. De asemenea, în piețe sau în locuri unde se așteaptă, locuri în care distanțarea nu este posibil. În aceste locuri s-ar putea lua măsura de a fi obligatorie purtarea măștii și în aer liber.

Comitetele Județene pentru Situații de Urgență vor lua măsura în urma unei analize foarte atente și numai în anumite zone, în anumite intervale orare.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si