Încă o țară introduce testarea obligatorie a turiștilor

Autoritățile germane au hotărât, marți, ca toate persoanele care vin din țări cu rate mari de infectare să fie testate obligatoriu anticoronavirus.

Author: Alex Dumitrescu marți 28 iulie 2020 , 10:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Vom introduce teste obligatorii pentru persoanele care se întorc din zone de risc. Vrem să evităm ca persoanele care se întorc în Germania să îi infecteze pe alţii şi să genereze un nou val de infecţii”, a declarat luni seară ministrul german al

Sănătăţii.

Hotărârea, valabilă inclusiv pentru turiștii germani, a fost adoptată la doar o zi după ce reprezentanții landului Bavaria a cerut guvernului federal clarificarea privind introducerea obligativității testării pentru coronavirus în aeroporturi pentru a nu crește numărul de cazuri de coronavirus în Germania.

Este legală obligativitatea de testare?

Ministrul german al Sănătății a declarat că autoritățile verifică dacă este legal ca persoanele care intră în țară să fie obligate să facă testul Covid-19, fără a le fi încălcate drepturile de bază.

Până în prezent pe aeroporturile din Germania se făceau teste volutare, însă de acum testarea devine obligatorie dar și gratuită.

Citeste si: Val de restricții în statele europene. Cum luptă europenii cu pandemia

Germania va defini o țară cu risc epidemiologic major dacă se depășește numărul de 50 de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori.

Atenționare MAE/Germania (13 iulie 2020):

Având în vedere eliminarea principalelor restricții aplicabile cetățenilor români care călătoresc între România și Germania, se poate vorbi despre o revenire la, respectiv, menținere a normalității specific europene a libertății de mișcare.

În principal, a fost înlăturată restricția potrivit căreia trecerea frontierei germane (fie ea aeriană, terestră sau maritimă) se face doar în baza unor documente care să dovedească natura temeinică a călătoriei ori în scopul tranzitării către țara de origine sau în care există un drept de ședere.

Citeste si: Reputat epidemiolog: „Starea de urgență se răzbună în momentul de față”

Rămâne în continuare limitată intrarea cetăţenilor din state terţe, cu unele excepții agreate la nivel european: Australia, Georgia, Japonia, Canada, Muntenegru, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Tailanda, Tunisia, Uruguay, China. Au fost, de asemenea, suplimentate posibilitățile de călătorie dinspre state terțe în situația existenței unor motive temeinice pentru: personal medical și de îngrijire, lucrători înalt calificați, transportatori de bunuri și de persoane, sezonieri, marinari, studenți, motive familiale urgente, persoane ce necesită protecție internațională sau umanitară, diplomați, persoane aflate în tranzit etc.

Autorităţile de land au renunţat la carantina obligatorie de 14 zile instituită pentru toate persoanele care intră sau se întorc în Germania, menţinând-o doar în cazul persoanelor care au călătorit sau revin din state-terţe ori din regiuni/state în care s-au înregistrat peste 50 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile. O listă a acestora poate fi consultată aici: https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

În măsura în care, situația infectărilor dintr-un anumit stat sau regiune se va agrava, Germania ar putea revizui – temporar – regimul de trecere a frontierei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si