În cazul în care va fi găsit vinovat, călugărul în cauză va fi caterisit și exclus din monahism.

Arhiepiscopia Râmnicului, răspuns în cazul călugărului de la Mănăstirea Frăsinei acuzat de agresiune sexuală 

Arhiepiscopia Râmnicului a luat act cu tristeţe de reţinerea călugărului de la Mănăstirea Frăsinei în urma acuzelor de natură juridico-penală a faptelor puse în sarcina acestuia. 

Bărbatului i s-a interzis să mai slujească în biserică până la stabilirea răspunderii penale a faptelor sale scandaloase și total descalificante pentru orice persoană, cu atât mai mult pentru un monah și cleric.

Călugărul în cauză a fost supus judecății Consistoriului monahal. În cazul în care faptele se dovedesc a fi adevărate, suspectul de agresiune sexuală în rândul minorilor va fi caterisit și exclus din monahism. 

Citește și: O angajată a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a fost trimisă în judecată

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Răspunderea pentru faptele de care se face vinovat respectivul aparține în exclusivitate făptuitorului, Arhiepiscopia Râmnicului și obștea Sfintei Mănăstiri Frăsinei se desolidarizează de orice încălcare a moralei creștine și a voturilor monahale.

În aceste momente de tulburare dureroasă, Sfânta Arhiepiscopie a Râmnicului și obștea Sfintei Mănăstiri Frăsinei regretă sminteala creată și implicațiile morale ale acestui nefericit caz și reafirmă că Biserica nu poate fi confundată cu o persoană.

Biserica este trupul tainic al Domnului, Izvorul sfințeniei”, se precizează în mesajul transmis de reprezentanții Arhiepiscopiei Râmnicului.

De asemenea, reprezentanții Arhiepiscopiei Râmnicului îi îndeamnă pe clerici, monahi şi credincioși să stăruiască în rugăciune şi în împlinirea poruncilor Mântuitorului Iisus Hristos.

Un călugăr, de la Mănăstirea Frăsinei, alături de alți doi bărbați- arestați după ce au violat şi au agresat sexual doi copii de 10 ani şi 13 ani

Doi bărbaţi, unul dintre ei fiind călugăr la Mănăstirea Frăsinei din judeţul Vâlcea, au fost arestaţi preventiv după ce au violat şi au agresat sexual doi copii, unul în vârstă de 10 ani şi altul de 13 ani.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că procurorii au început inițial urmărirea penală faţă de un bărbat, reţinut, pentru viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, agresiune sexuală şi corupere sexuală (3 acte materiale), iar câteva zile mai târziu au început urmărirea penală faţă de un alt bărbat, reţinut şi el, pentru viol în formă continuată şi corupere sexuală în formă continuată.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: Dezvăluiri cutremurătoare făcute de mama copilului, de zece ani, mușcat de câini: „S-a speriat, săracul. Lătrau câinii... L-au târât”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si