Arhiepiscopia Râmnicului dă replica în cazul călugărului acuzat de agresiune sexuală

Reprezentanții Arhiepiscopiei Râmnicului fac lumină în cazul scandalului în care este implicat un călugăr de la Mănăstirea Frăsinei. Bărbatul este acuzat de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, agresiune sexuală şi corupere sexuală. Acesta a fost suspendat de la slujire până când instanța va lua o hotărâre în ceea ce îl privește. 

Author: Alexandra Costea luni 20 februarie 2023 , 12:30

Arhiepiscopia Râmnicului dă replica în cazul călugărului acuzat de agresiune sexuală

Arhiepiscopia Râmnicului dă replica în cazul călugărului acuzat de agresiune sexuală

[Sursa foto: colaj istock.com - Arhiepiscopia Râmnicului]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În cazul în care va fi găsit vinovat, călugărul în cauză va fi caterisit și exclus din monahism.

Arhiepiscopia Râmnicului, răspuns în cazul călugărului de la Mănăstirea Frăsinei acuzat de agresiune sexuală 

Arhiepiscopia Râmnicului a luat act cu tristeţe de reţinerea călugărului de la Mănăstirea Frăsinei în urma acuzelor de natură juridico-penală a faptelor puse în sarcina acestuia. 

Bărbatului i s-a interzis să mai slujească în biserică până la stabilirea răspunderii penale a faptelor sale scandaloase și total descalificante pentru orice persoană, cu atât mai mult pentru un monah și cleric. Călugărul în cauză a fost supus judecății Consistoriului monahal. În cazul în care faptele se dovedesc a fi adevărate, suspectul de agresiune sexuală în rândul minorilor va fi caterisit și exclus din monahism. 

Citește și: O angajată a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a fost trimisă în judecată

Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

„Răspunderea pentru faptele de care se face vinovat respectivul aparține în exclusivitate făptuitorului, Arhiepiscopia Râmnicului și obștea Sfintei Mănăstiri Frăsinei se desolidarizează de orice încălcare a moralei creștine și a voturilor monahale.

În aceste momente de tulburare dureroasă, Sfânta Arhiepiscopie a Râmnicului și obștea Sfintei Mănăstiri Frăsinei regretă sminteala creată și implicațiile morale ale acestui nefericit caz și reafirmă că Biserica nu poate fi confundată cu o persoană. Biserica este trupul tainic al Domnului, Izvorul sfințeniei”, se precizează în mesajul transmis de reprezentanții Arhiepiscopiei Râmnicului.

De asemenea, reprezentanții Arhiepiscopiei Râmnicului îi îndeamnă pe clerici, monahi şi credincioși să stăruiască în rugăciune şi în împlinirea poruncilor Mântuitorului Iisus Hristos.

Un călugăr, de la Mănăstirea Frăsinei, alături de alți doi bărbați- arestați după ce au violat şi au agresat sexual doi copii de 10 ani şi 13 ani

Doi bărbaţi, unul dintre ei fiind călugăr la Mănăstirea Frăsinei din judeţul Vâlcea, au fost arestaţi preventiv după ce au violat şi au agresat sexual doi copii, unul în vârstă de 10 ani şi altul de 13 ani.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că procurorii au început inițial urmărirea penală faţă de un bărbat, reţinut, pentru viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, agresiune sexuală şi corupere sexuală (3 acte materiale), iar câteva zile mai târziu au început urmărirea penală faţă de un alt bărbat, reţinut şi el, pentru viol în formă continuată şi corupere sexuală în formă continuată.

Citeste si: Fiul cel mare al Luminiței Anghel, dezvăluiri de coșmar pe internet! Tânărul a dezvăluit că nu se spală de săptămâni întregi, iar motivul i-a uluit pe toți- kfetele.ro

Citeste si: Cât câștigă Eva Măruță din postările de pe rețelele sociale?! Nu o să îți vină să crezi ce sumă primește pentru o postare- radioimpuls.ro

Citește și: Dezvăluiri cutremurătoare făcute de mama copilului, de zece ani, mușcat de câini: „S-a speriat, săracul. Lătrau câinii... L-au târât”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si