Arhivă cu parolă: cum îți protejezi fișierele sensibile când le trimiți prietenilor

În cazul în care vrei să-ți protejezi anumite fișiere sensibile pe un sistem personal sau un PC partajat, cel mai bine ar fi să le integrezi într-o arhivă cu parolă.

A.N.C, marți 19 martie 2019 , 16:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Există multe aplicații care facilitează realizarea unei arhive cu parolă, dar eu folosesc WinRAR de mai bine de un deceniu. În cazul în care vrei să urmezi acest tutorial, descarci progrămelul cu pricina de la această adresă în mod gratuit. Îl instalezi cu Next, Next, Finish și treci la pasul următor.

Citeste si: Samsung Galaxy S10 vs. iPhone Xs Max: cel mai așteptat test

Procesul efectiv de arhivare implică, în primul rând, alegerea fișierul de interes. Poate fi vorba de un folder, mai multe sau anumite fișiere din interiorul unui folder pe care le-ai selectat pe sărite cu tasta CTRL apăsată. Dacă ești mulțumit de selecție, fă click dreapta în interiorul ei și optează din meniul contextul pentru Add to archive.

Citeste si: Fondatorul WhatsApp îi roagă pe toți să renunțe la Facebook! Ce argumente aduce

Imediat, te vei confrunta cu o fereastră precum cea de mai jos. Acolo, în mod opțional, poți modifica numele arhive în stânga sus. Dacă vrei, poți șterge automat fișierele după ce au fost arhivate prin bifarea opțiunii – ”Delete files after archiving”. Dacă ai o problemă cu spațiul liber și sper să eliberezi un pic prin acest proces de arhivare, la Compression Method, alege Best.

Citeste continuarea pe playtech.ro.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si