Armata americană anunţă că epidemia de COVID-19 nu i-a afectat capacitatea de luptă: ”Suntem pregătiţi!”

Chiar dacă unul dintre portavioanele armatei americane - în cadrul căreia au fost înregistrate cazuri de COVID-19 - este imobilizat în Pacific, armata va răspunde oricărui atac, a declarat joi şeful Statului Major, generalul Mark Milley, într-o teleconferinţă destinată forţelor SUA, transmite AFP.

A.M.S., vineri 10 aprilie 2020 , 09:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  "Suntem pregătiţi, oricare ar fi ameninţarea. Sper că nimeni în lume nu crede despre capacităţile americane că ar fi slăbite serios. Nu este cazul", a spus Milley.

  Pentagonul publică în fiecare zi de la începutul pandemiei numărul cazurilor pozitive cu COVID-19, spitalizări şi decese în cadrul său, inclusiv printre angajaţii civili şi în familiile militarilor, însă a încetat foarte rapid să precizeze în ce locuri au fost exact detectate cazurile respective, invocând securitatea militarilor săi, notează AFP.

  Revista Newsweek a publicat joi o hartă a bazelor americane afectate de virus: 150 la momentul respectiv.

  Expertul în armament nuclear Hans Kristensen, de la Federaţia oamenilor de ştiinţă americani (FAS), a remarcat că toate bazele nucleare americane sunt afectate, cu excepţia uneia.

  Citeste si: Bilanț negru în SUA. Peste 1500 de decese în 24 de ore

  Potrivit cifrelor Pentagonului, joi dimineaţă erau înregistrate 1.898 de cazuri de contaminare cu SARS CoV-2 în cadrul forţelor armate americane, dintre care 597 în US Navy, cea mai afectată. 64 de soldaţi au fost spitalizaţi, iar unul a decedat.

  Două treimi dintre cazurile înregistrate în US Navy (416) provin de pe portavionul USS Theodore Roosevelt, imobilizat în Guam, insula americană din Pacific, unde marea majoritate a echipajului a fost evacuată.

  Un infanterist marin de pe Theodore Roosevelt a fost spitalizat după ce a fost găsit leşinat de unul dintre camarazii săi, a declarat joi presei generalul John Hyten, nr. 2 în Statul Major.

  Pentagonul este pe cale să reevalueze modul de protejare a echipajelor de pe portavioane, care - cu 5.000 de persoane la bord - sunt mai dificil de izolat în carantină decât cele ale unor nave mai mici, a adăugat el.

  Citeste si: Ordonanța Militară 8 explicată punct cu punct. Document oficial

  "Să credem că o astfel de situaţie nu se va repeta, nu este un mod bun de a planifica", a spus generalul Hyten.

  Militarii au instituit la începutul lunii martie un sistem de izolare în jurul echipajelor submarinelor nucleare şi a bazelor care adăpostesc silozurile nucleare.

  Două echipaje sunt plasate în carantină în paralel timp de două săptămâni înainte de a se îmbarca la bordul unui submarin sau de a-şi prelua serviciul în unităţile de supraveghere a arsenalului nuclear.

  Armata americană anunţă că epidemia de COVID-19 nu i-a afectat capacitatea de luptă

  Dacă este detectat un caz în cadrul unei echipe, ea este izolată şi supusă tratamentului medical, iar o alta intră în carantină. Doar echipele sănătoase complet se îmbarcă.

  Cazuri de COVID-19 au fost detectate în cadrul echipajelor altor trei portavioane americane care sunt la chei şi a căror desfăşurare nu este prevăzută în lunile următoare: Ronald Reagan, în curs de mentenanţă în Japonia, precum şi Carl Vinson şi Nimitz, ambele în mentenanţă în statul Washington (nord-vest).

  Citeste si: Coronavirus în lume - Numărul total al deceselor a depăşit 95.000

  Potrivit US Navy, bolnavii au fost evacuaţi, trataţi şi între timp s-au vindecat. Echipajul de pe Nimitz, care urmează să fie trimis în misiune în vară, rămâne la bord pentru a evita pe cât posibil orice nouă contaminare.

  Informaţiile despre contaminarea cu noul coronavirus în cadrul armatei americane sunt disponibile, dar zvonurile şi dezinformarea continuă, în special provenind din Rusia, a indicat Laura Cooper, responsabilă pentru Rusia în cadrul Ministerului Apărării american. "Am văzut nu puţine forumuri preocupându-se de nivelul de pregătire a armatei SUA şi a altor ţări", a precizat ea joi pentru presă.

  Sursa: agerpres.ro

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si