Armata din Belarus, în stare de alertă. Aleksandr Lukaşenko închide frontierele cu două țări UE

Belarus se vede constrânsă să-şi închidă frontierele cu Polonia şi Lituania, a declarat joi preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, care a anunţat de asemenea o întărire a controalelor la frontiera cu Ucraina, relatează Reuters şi DPA.

Razvan Ilie, vineri 18 septembrie 2020 , 08:22

alexandr Lukașenko
Lukașenko a declarat din nou, că valul de proteste este condus de Occident
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Polonia şi Lituania au denunţat alegerile prezidențiale din Belarus, apreciindu-le drept fraudate, şi au primit mai mulţi opozanţi care au fugit de regimul de la Minsk.

Citeste si: Pandemia nu dă niciun semn de încetinire. A fost depășit pragul de 30 de milioane de cazuri de coronavirus

La un forum al femeilor desfăşurat joi la Minsk, preşedintele belarus le-a transmis popoarelor din cele trei ţări vecine menţionate: "Opriţi politicienii fără minte, nu-i lăsaţi să declanşeze un război!"

Aleksandr Lukaşenko
Aleksandr Lukaşenko, mesaje războinice la o conferință din Minsk

Citeste si: Ceaiul de salvie. Beneficiile neștiute asupra organismului

Această declaraţie intervine în timp ce criza politică nu slăbeşte în fosta republică sovietică, confruntată cu o vastă mişcare de contestare populară după alegerile prezidenţiale din 9 august.

Armata din Belarus, în stare de alertă

Respins de opoziţie care evocă o consultare trucată, scrutinul a dus la reconfirmarea mandatului lui Aleksandr Lukaşenko aflat la putere din 1994, potrivit Agerpres.

Citeste si: Furtuna Sally a făcut o primă victimă în SUA. Mărturii din infern: ''Gemurile caselor noastre s-au spart..."

Anunţând închiderea frontierei vestice a Belarus cu cele două ţări membre ale UE, Lukaşenko, 66 de ani, a spus:"Suntem forţaţi să retragem trupele de pe străzi".

Decizia președintelui Aleksandr Lukaşenko de a închide granițele cu cele două vecine din vest, Polonia și Lituania, întărește afirmația sa repetată din ultimele zile conform căreia valul masiv de proteste este condus de Occident și vine pe fondul unor critici din ce în ce mai mari din partea Statelor Unite și a Uniunii Europene.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si