Furtuna Sally a făcut o primă victimă în SUA. Mărturii din infern: ''Gemurile caselor noastre s-au spart..."

Furtuna Sally a adus ploi torenţiale pe teritoriul statelor Alabama şi Florida, din sud-estul SUA, provocând moartea unei persoane, potrivit autorităţilor locale,

Andreea Stoica, joi 17 septembrie 2020 , 21:14

Furtuna Sally
Furtuna Sally
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Furtuna Sally a cauzat inundaţii semnificative şi pene de curent în cele două state americane.

O persoană şi-a pierdut viaţa în oraşul de coastă Orange Beach, din Alabama, a afirmat pentru AFP, locotenentul Trent Johnson, din cadrul poliţiei locale, conform agerpres.ro.

Furntuna a ajuns pe continent miercuri, la ora 4:45 (9:45 GMT) în Gulf Shores, un mic oraş din Alabama. La vremea respectivă, a fost catalogat uragan de categoria 2 (pe o scară cu cinci niveluri), după care a fost retrogradat la rang de furtună tropicală, iar apoi la cel de depresiune tropicală.

Ciclonul se deplasează lent

Viteza vântului s-a domolit şi ajunge acum până la cel mult 45 de kilometri la oră. Ciclonul se deplasează lent, ceea ce înseamnă ploi continue în aceleaşi regiuni pe o perioadă îndelungată, intensificând riscul creşterii nivelului apelor.

Transformate în adevăraţi torenţi din cauza precipitaţiilor aduse de furtuna Sally, străzile din câteva oraşe din Alabama şi Florida, precum Orange Beach şi Pensacola, erau acoperite de resturi şi de ramuri de copaci.

Citeste si: Un nou uragan atacă omenirea. Sally ar putea provoca inundații istorice

Furtuna Sally
Furtuna Sally

''Gemurile caselor noastre s-au spart la ora 3 sau 4 dimineaţa şi toată locuinţa tremura asemenea unui vapor pe ape. A fost înspăimântător'', a povestit Matt Wilson, locuitor al oraşului, pentru postul local WPMI.

Stare de urgenţă în Florida

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a decretat la rândul său starea de urgenţă pentru ţinuturile din nod-vestul statului anunţând că va merge joi la Pensacola pentru a evalua pagubele.

Citeste si: VIDEO | Capitala inundaţiilor

Peste 400.000 de persoane erau în continuare lipsite de electricitate joi dimineaţă în cele două state, potrivit site-ului poweroutage.us.

Depresiunea se deplasează spre Georgia, după care va scădea în intensitate până vineri.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si