O tranşă record de vaccinuri Pfizer ajunge luni în România

O tranşă record de vaccinuri Pfizer-BioNTech ajunge luni în România. Este vorba de aproape 1,1 milioane doze de vaccin anticoronavirus. Rămâne de văzut dacă sunt suficienți doritori în România să se vaccineze în următoarea perioadă.

Author: Razvan Ilie duminică 30 mai 2021 , 11:00

Tranşă record pentru România! Mâine dimineaţă vor ajunge în ţara noastră 1.091.610 doze vaccin Pfizer/BioNTech, cea mai mare tranşă de la debutul campaniei de vaccinare. Secretar de stat: "Este important ca fiecare doză să fie folosită"[Sursa foto: ECDC]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a anunţat că luni, 31 mai, ajunge în România o tranşă record de vaccin Pfizer/BioNTech, cu 1.091.610 doze, fiind vorba de cea mai mare tranşă de la debutul campaniei de vaccinare.

Citeste si: O nouă tulpină de coronavirus sperie planeta. Unde a fost descoperită

Secretar de stat: "Este important ca fiecare doză să fie folosită"

"Tranşă record pentru România! Mâine dimineaţă vor ajunge în ţara noastră 1.091.610 doze vaccin Pfizer/BioNTech, cea mai mare tranşă de la debutul campaniei de vaccinare. 3 aeronave sunt pregătite astfel încât dozele să fie livrate în siguranţă, iar zborurile vor avea loc pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Aceste doze vor ajunge în centrele regionale din Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi şi Braşov", a scris Andrei Baciu duminică, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Un om a mâncat un șarpe veninos pentru a se feri de COVID-19. Medicii, uimiți de rezultat

De asemenea, el adaugă că este îmbucurător că toate cele patru companii autorizate în Uniunea Europeană "livrează vaccinurile conform planului stabilit cu ţara noastră". "Este important ca fiecare doză să fie folosită în centrele deschise în toată ţara", a mai spus vicepreşedintele CNCAV.

Imunitate pe viață împotriva COVID-19? Vestea anului de la biologii americani

O veste bună vine de la biologii americani: nu este exclus ca imunitatea la coronavirus să dureze în anumite cazuri pentru tot restul vieții și să nu mai fie nevoie re-vaccinarea anti-COVID.

Imunitatea la coronavirus durează cel puţin un an,  posibil să dureze chiar toată viaţa, îmbunătăţindu-se în timp, în special pentru cei care au avut COVID-19 şi s-au şi vaccinat, arată două studii citate de The New York Times.

Citeste si: Răsturnare de situație. Teoria virusului SARS-CoV-2 creat într-un laborator din Wuhan, tot mai credibilă

Studiile sugerează că majoritatea persoanelor care s-au recuperat de la Covid-19 şi care au fost imunizate ulterior nu vor avea nevoie de rapeluri.

Cu toate acestea, persoanele vaccinate care nu au fost niciodată infectate ar putea avea nevoie de rapeuri ulterioare, la fel ca şi o minoritate care a fost infectată, dar nu a produs un răspuns imunitar.

Peste 4,2 milioane de români vaccinați până acum

Din 27 decembrie 2020, în România au fost administrate 7.740.297 de doze unui număr de 4.279.871 de persoane, dintre care 819.445 au primit o doză şi 3.460.426 şi pe cea de-a doua, conform datelor difuzate sâmbătă de către CNCAV.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si