Cauza decesului asistentei medicale, din Botoşani, nu este COVID-19

Cauza decesului unei asistente medicale din Botoşani, anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, nu este COVID-19, aşa cum indicau informaţiile iniţiale, precizările fiind făcute de INSP, după ce Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a descoperit al doilea teste negativ al femeii.

Author: G.B. luni 25 mai 2020 , 19:45

asistentă medicală botoșani covid
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”INSP a revenit şi a înlocuit decesul 1178 deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu 2 teste negative- al doilea test negativ a fost descoperit astăzi de către DSP Botoşani”, a

transmis Grupul de Comunicare Strategică.
Ulterior, reprezentanţii Ministerului Snătăţii au explicat că, potrivit INSP, ”cazul de la 1178 era cazul asistenţei medicale, care nu întruneşte definiţia de caz a unui deces cu infectare cu noul coronavirus”.

Cauza decesului asistentei medicale, din Botoşani, nu este COVID-19

asistentă medicală botoșani covid


Conform anunţului făcut duminică, decesul 1178 era al unei femei de 45 de ani, din Botoşani, cu dioagnostic de COVID-19 conformat în 23.04, decesul survenind în 23.05. Femeia nu avea alte boli asociate.
Asistenta lucra la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani.

Citeste si: Încă un medic, din România, a fost depistat cu coronavirus

Citeste si: 75 de cazuri de infectare cu coronavirus, în centre rezidenţiale

Citeste si: Înscrieri BAC 2020. Decizia anunţată de Ministerul Educaţiei

În urmă cu câteva săptâmâni, s-a infectat. Pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, asistenta a fost transferată la Iaşi şi internată la secţia Reanimare a Spitalului de Boli Infecţioase, unde, în pofida eforturilor medicilor, a decedat.

"A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidităţi care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă", a declarat la Digi 24 Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Citeste si: Asistentă medicală de la Spitalul din Râmnicu Sărat, depistată cu coronavirus


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si