75 de cazuri de infectare cu coronavirus, în centre rezidenţiale

DSP Bucureşti a anunţat, luni, că s-au înregistrat 75 de cazuri de infectare cu coronavirus în centre rezidenţiale, atât în rândul angajaţilor, cât şi la persoanele internate, motiv pentru care s-a realizat un control. ÎN urma verificărilor au fost descoperite mai multe nereguli, fiind aplicată o amendă în valoare de 20.000 de lei.

Author: K.B. luni 25 mai 2020 , 18:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Urmare apariţiei cazurilor confirmate de SARS-CoV-2 pozitiv în centre rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă pentru persoane dependente, atât din rândul personalului medical şi de îngrijire cât şi din cadrul persoanelor internate, personalul de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a efectuat un control în data de 24.05.2020”,

a anunţat, luni, DSP Bucureşti.

Sursa citată a precizat că au fost identificate 75 de persoane (atât din rândul personalului angajat al centrului cât şi din rândul beneficiarilor) confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Citeste si: Brian May, chitaristul grupului Queen, „aproape de moarte” din cauza unui infarct

”Nu au fost instituite, de către personalul medico-sanitar şi administrativ, toate măsurile care să prevină apariţia sau răspândirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfecţiei terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spaţii special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice)”, a transmis DSP.

Citeste si: Poliţiştii de frontieră au descoperit heroină în valoare de 1,5 milioane de euro, într-un camion

Citeste si: Alexandru Rafila, critici dure la adresa medicilor care iau șpagă de la pacienți: „Nu există vreo justificare”- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

DSP a recomandat luarea următoarelor măsuri:

1. Respectarea, în continuare, a măsurii de limitare a internărilor precum şi interzicerea vizitelor aparţinătorilor.

2. Supravegherea zilnică, clinică şi epidemiologică, atât a beneficiarilor din cămin cât şi a personalului, cu monitorizarea temperaturii şi a simptomtologiei, cu anunţarea telefonică imediată la DSPMB, cu repetarea exsudatelor nazale şi faringiene la apariţia simptomelor.

3. Cohortarea, dupa testare, a suspecţilor în saloane/dormitoare şi izolarea lor, până la aflarea rezultatului, când se va acţiona conform metodologiei.

4. Intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie precum şi efectuarea curăţeniei terminale/dezinfecţiei terminale, inclusiv prin nebulizare, atât în saloane/dormitoare cât şi în spaţiile comune.

5. Reinstruirea personalului cu privire la obligativitatea purtării echipamentului de protecţie.

6. Actualizarea procedurilor specifice, în conformitate cu metodologia supravegherii infecţiei cu COVID-19

Citeste si: Cartel Alfa acuză Executivul că intenţionează să modifice legislaţia care prevede majorarea punctului de pensie

”Pentru neinstituirea şi neaplicarea de către personalul medico-sanitar şi administrativ a măsurilor care să prevină apariţia sau răspândirea de boli transmisibile, a fost aplicată amenda contravenţională, persoanei responsabile, conform prevederilor HG nr. 857/2011, în valoare de 20.000 lei”, a mai transmis DSP Bucureşti.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si