Duminica aceasta, de la ora 14:30, la „Asta-i România!”. Un prunc s-a stins la scurt timp după oficializarea botezului

Cum a fost posibilă o asemenea tragedie? Ce spun specialiștii teologi despre ritualul botezului, totul la Asta-i România, doar la Kanal D.

Author: Georgiana Balaban vineri 05 februarie 2021 , 11:17

asta-i românia copil ucis la botez
Imagini de la botezul micuțului Iustin, mort la botez.[Sursa foto: Captură KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!” trage un semnal de alarmă asupra unui subiect extrem de sensibil, tulburător de-a dreptul, cazul bebelușului din Suceava, de numai sașe săptămâni, care s-a stins la scurt timp dupa oficializarea botezului.

Echipa emisiunii ajunge la Suceava, la biserica "Sf. Constantin și Elena", locul în care s-a întâmplat tragedia care a îngenunchiat o familie din Suceava, cea care și-a pierdut bebelușul în urmă oficializarii botezului fiului lor.

Citeste si: Imagini de la botezul în urma căruia bebelușul a murit! Ce greșeală a făcut preotul VIDEO

asta-i românia copil ucis la botez
Ce spun preoții despre moartea bebelușului de la Suceava.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Povestea bebelușului de numai șase săptămâni revolta milioane de părinți. Deşi se născuse prematur, Iustin avea toate şansele să trăiască. În urmă cu o săptămâna, părinţii intrau fericiți în Biserică pentru cel mai important moment din viața copilului lor – aveau speranţa că vor păstra cea mai frumoasă amintire de început de viaţă – botezul.

Dar, nimeni nu își imagina tragedia care avea să se întâmple.

Citeste si: Cine este vinovat pentru decesul bebelușului din Suceava. Ce a transmis Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Imagini de la botez cu un mare impact emoțional

Imaginile surprinse în timpul botezului sunt absolut cutremurătoare. Micuțul este ţinut pe spate, cu faţa în sus, și scufundat adânc în cristelniţa. Deși ține în mâini un copil care plânge, preotul nu pare să acorde importantă acestui detaliu și continuă să își vadă de treabă, și cu gesturi hotărâte îl scufundă pe micuț în apă de trei ori, deși acesta plânge în continuare și nu apucă să respire.

asta-i românia copil ucis la botez
Botezul micuțului mort la Suceava.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Totul se întâmplă sub privirile din ce în ce mai agitate ale părinților care asistă neputincioși la întreg ritualul. Într-un final bebelușul e pus în brațele mamei. Nu mai plânge atât de tare dar scoate niște scâncete mai puțin intense.

Citeste si: Preotul din Suceava este urmărit penal în dosarul bebelușului înecat în cristelniță!

Care este parerea specialistilor teologi, în ceea ce privește manifestările duhovnicului, din timpul botezului, ce spune Biserica despre ritualul botezului, ce se va întâmpla cu preotul incriminat de această tragedie, și mai ales, ce spun părinții, devastați, practic, de tot ceea ce trăiesc, puteți afla duminica aceasta, de la ora 14:30, într-o ediție impresionantă “Asta-i România!”, emisiune magazin prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

asta-i românia copil ucis la botez
Mihai Ghiță de la Asta-i România.[Sursa foto: Captură KANAL D]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si