UPDATE: Un bărbat arestat şi interogat după incidentul de la Cancelaria germană 

Maşina- un Volkswagen verde-închis-, care nu a cauzat pagube la faţa locului, în centrul capitalei germane, avea inscripţii cu vopsea albă pe caroserie care îndemnau la oprirea ”politicii globalizării” şi care acuză ”voi sunteţi afurisiţii de criminali ai copiilor şi bătrânilor”.

Şoferul a fost reţinut şi era interogat de poliţişti.

”Maşina se află în faţa grilajului. Încercăm să aflăm dacă (şoferul) a condus cu bună ştiinţă în acest loc”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei, adăugând că era incert dacă a cauzat pagube.

Maşina a fost puţin avariată.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Poliţia verifica o maşină pe a cărei parte dreaptă scria ”Opriţi politica globalizării”. În imagini postate pe reţele de socializare, pe cealaltă parte a maşinii era scris mesajul ”Voi, afurisiţi de criminali de copii şi bătrâni”.

Zeci de poliţişti şi pompieri au intervenit la faţa locului.

Cancelarul german Angeka Merkel prezidează miercuri o reuniune prin videoconferinţă cu preşedinţii-miniştri ai landurilor în care se discută despre o eventuală prelungire a ”izolării uşoare” aflate în vigoare în Germania, dar şi despre alte măsuri în lupta împotriva pandemiei covid-19.

Europa se află în alertă

Europa se află în alertă, după ce islamişti au ucis, în ultimele săptămâni, opt persoane la Paris, Nisa şi Viena.

Poliia elveţiană a identificat o femeie drept o jihadistă cunoscută, care a rănit la gât cu cuţitul o persoană şi a prins de gât altă persoană la un magazin din Lugano, în cantonul Ticino.

Citeste si: Angela Merkel, noi măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19

În urmă cu patru ani, un solicitant de azil tunisian, a cărui cerere a fost respinsă, a furat un camion şi a intrat cu el într-o piaţă aglomerată de Crăciun, un atac soldat cu 11 morţi şi zeci de răniţi.

Sediul Cancelariei, un imobil postmodernist, se află de cealaltă a unei pieţei faţă de sediul Reichstagului, într-o zonă izolată.

Citeste si: Proteste masive în Germania împotriva măsurilor anunțate de Angela Merkel


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si