Nu am scăpat încă de probleme. Nu ne putem permite o închidere repetată, cu o economie care este închisă şi redeschisă în mod constant”, susține Altmaier.

Germania a impus un set de măsuri, considerat ”o carantină uşoară”, pentru a ţine sub control al doilea val al pandemiei care are loc în majoritatea Europei. În acest moment, restaurantele sunt închise, dar şcolile şi magazinele îşi continuă activitatea.

Numărul cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus a crescut

Datele publicate duminică de Robert Koch Institute (RKI) arată că numărul cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus a crescut cu 16.947, la 790.503. Datele din weekend tind să fie mai scăzute pentru că nu toate datele sunt raportate de autorităţile locale.

Citeste si: Care sunt cele șase orașe din România care vor intra în carantină

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Altmaier  a spus că Germania trebuie să fie atentă să nu relaxeze prea devreme restricţiile.

”Toate ţările care au ridicat restricţiile prea devreme au plătit un preţ mare în privinţa vieţilor pierdute”

”Dacă nu vrem zile cu 50.000 de infecţii noi, aşa cum s-a întâmplat în Franţa acum câteva săptămâni, trebuie să înţelegem acest lucru şi să nu speculăm în mod constant despre ce măsuri pot fi relaxate”, a declarat ministrul.

Citeste si: Număr record de 166.555 de cazuri Covid. Virusul continuă să facă ravagii

El a adăugat că ”Toate ţările care au ridicat restricţiile prea devreme au plătit un preţ mare în privinţa vieţilor pierdute”.

Comentariile acestuia susţin afirmaţiile altor lideri germani. Între aceştia, ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, a afirmat, sâmbătă, în timpul unui eveniment organizat online de partidul conservator al cancelarului Angela Merkel, că urmează săptămâni, posibil luni grele.

Citeste si: Austria în carantină la nivel naţional de marţi până la 6 decembrie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si