Atenție mare la ATM. Dacă faci acest lucru, o să-ți dispară banii din bancomat

Atenție mare la ATM. Cine face această greșeală îi dispar banii din bancomat.

Author: Georgiana Balaban luni 18 aprilie 2022 , 17:34

Atenție mare la bancomate!

Atenție mare la bancomate!

[Sursa foto: Arhivă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Oamenii sunt grăbiți tot timpul atunci când scot bani sau când verifică ceva la ATM. Nu ar trebui să fie așa, deoarece putem să avem mari probleme dacă facem vreo greșeală. Cine greșește poate să rămână fără bani în bancomat.

Citeste si: Rușii fac cozi la bancomate

Oricât de sigure și performante ar fi bancomatele din țara noastră, tot trebuie să avem mare grijă atunci când mergem pe la ATM, deoarece printr-o greșeală s-ar putea să îți dispară imediat banii din aparat.

Atenție mare când scoateți bani din bancomat

Majoritatea bancomatelor din România au fost mutate în bănci, deoarece escrocii au diferite metode prin care te fac să rămâi fără card sau fără bani. Așadar, bancomatelor li s-a introdus un sistem de scanare performantă prin care vă sunt verificate datele cardului și s-au introdus o mulțime de camere de supraveghere.

Citeste si: De ce a fost amânat programul Rabla 2022

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Chiar și așa, trebuie să ști mereu să verifici tastatura bancomatului, asta dacă nu vrei să ai parte de situații neplăcute, deoarece escrocii pot atașa o dublură cu ajutorul căreia pot copia datele tale bancare și îți pot accesa banii din cont.

Ca să nu ai parte de astfel de probleme, tot ce trebuie să faci este să verifici tastatura bancomatului de unde urmează să scoți bani sau să faci orice altceva.

Mișcă tastatura în sus și în lateral, deoarece o tastatură normală și sigură a ATM-ului nu ar trebuie să se miște deloc.

Foarte multe fraude sunt întâlnite la bancomate

Escrocii folosesc multe fraude ca să te lase fără bani. Trebuie să ai grijă la următoarele metode de mai jos, folosite de hoții din țara noastră.

Citeste si: Avere uitată în bancomat

Skimming- înșelătorie prin care se așează în fanta sau deasupra cardurilor un dispozitiv skimmer. Pentru înregistrarea PIN-ului, hoții folosesc o cameră ascunsă și copiază datele cardului tău. În așa fel, aceștia pot scoate bani din propriul tău sold bancar.

Jackpotting- metodă care preia obținerea accesului fizic din interiorul bancomatului. Escrocii instalează software-ul aparatului sau înlocuiesc hardware-ul. Jackpottingul este asemănător cu înșelătoria retragerii banilor, însă nu trebuie ca acesta să știe informații despre cardul de debit al persoanei.

Citeste si: Noi detalii în procesul de șpagă al Lidiei Buble! Decizia procurorilor în legătură cu controlul judiciar și cu mita


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si