Atentie, soferi! S-au schimbat regulile in cazul pierderii, furtului sau distrugerii cartii de identitate a masinii

Soferii vor fi scutiti de obligativitatea publicarii in Monitorul Oficial a pierderii, furtului sau distrugerii cartii de identitate a masinii, potrivit unui proiect de lege adoptat, joi, in sedinta Executivului.

V.P., joi 06 iulie 2017 , 15:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Guvernul informeaza ca soferii vor putea obtine, prin proceduri simplificate, duplicatul cartii de identitate a vehiculului, emis de RAR, in cazul pierderii, furtului sau distrugerii cartii de identitate a vehiculului sau in cazul neindeplinirii obligatiei de a preda noului proprietar cartea de identitate a vehiculului, in cazul instrainarii acestuia. in acest sens, Executivul a modificat, prin proiect de lege, Ordonanta Guvernului 78/2000 privind omologarea, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor rutiere in vederea inmatricularii sau inregistrarii acestora in Romania.

"Astfel, se elimina obligativitatea prezentarii de catre client a avizului autoritatii competente care a efectuat inmatricularea sau inregistrarea vehiculului, precum si a obligativitatii de a publica in Monitorul Oficial a anuntului privind pierderea, furtul sau distrugerea cartii de identitate a vehiculului", potrivit sursei citate.

O alta noutate consta in completarea situatiilor in care se poate emite un duplicat al cartii de identitate a vehiculului pentru toate cazurile in care, la instrainarea vehiculului, ultimul proprietar nu transmite dobanditorului cartea de identitate a vehiculului.

Ministerul Transporturilor va actualiza, in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a legii aprobate astazi, Reglementarile privind omologarea individuala, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor – RNTR 7.

Legea intra in vigoare in termen de 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si