Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un comunicat de presă prin care informează cetățenii români care vor să călătorească în Franța că au fost emise coduri de inundații pentru mai multe zone.

Zonele vizate de avertizarea de călătorie

Astfel, a fost emis un cod roşu de inundaţii pentru departamentul Pas-de-Calais şi un cod portocaliu de inundaţii pentru departamentul Nord, pentru următoarele 36 ore.

Un alt cod portocaliu de vânt, ploi abundente şi inundaţii a fost emis pentru alte 5 departamente (Deux—Sévres, Charante-Maritime, Charante, Dordogne, Gironde).

Citește și: MAE a emis o avertizare de călătorie pentru românii care merg sau se află în Italia. Fenomenele meteo extreme din regiunea Campania îi pot pune în pericol

Ministerul Afacerilor Externe a emis un avertisment important pentru cei care vor călători în Franța

Ministerul Afacerilor Externe a emis un avertisment important pentru cei care vor călători în Franța

[Sursa foto: Pexels.com]

”Evitați zonele afectate”

De asemenea, este recomandată urmărirea informărilor meteo pentru regiunile respective și cum vor evolua fenomenele meteo extreme.

”Autorităţile franceze recomandă cetăţenilor să urmărească evoluţia fenomenelor meteorologice, să evite zonele afectate, condiţiile de circulaţie putând fi extrem de dificile la nivelul reţelei rutiere şi/sau feroviare. De asemenea, pot fi posibile întreruperi ale curentului electric, alunecări de teren şi prăbuşiri ale unor diguri sau poduri”, a transmis MAE.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

A fost emis un cod roşu de inundaţii pentru departamentul Pas-de-Calais

A fost emis un cod roşu de inundaţii pentru departamentul Pas-de-Calais

[Sursa foto: Pexels.com]

Informații complete de la MAE

Potrivit anunțului MAE, cetăţenii români se pot informa în timp real în legătură cu situaţia meteorologică accesând pagina de internet www.meteofrance.com, iar în ceea ce priveşte circulaţia feroviară, pot regăsi informaţii actualizate consultând site-ul SNCF: https://www.sncf.com/fr/tempeteciaran.

Citește și: VIDEO- Ciaran lovește ca o „bombă meteo” Europa. Cea mai puternică furtună din ultimii ani

Telefoane la care puteți solicita ajutor

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au disponibile mai multe numere de telefon pentru a solicita ajutor:

• Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

• Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

• Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

• Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menționează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si