Atenţionare MAE: Coduri roşu, portocaliu şi galben de precipitaţii şi intensificări ale vântului

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, începând cu data de 2 decembrie 2019, condiţiile meteorologice se vor înrăutăţi, cu intensificări ale vântului şi precipitaţii intense. Vântul va sufla cu peste 150 de kilometri la oră.

K.B., luni 02 decembrie 2019 , 21:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit MAE, autorităţile locale au emis, pentru următoarele două zile, un cod roşu de vânt, care va atinge o viteză de până la 150 km/h, pentru canalul Velebit, un cod portocaliu de vânt puternic şi precipitaţii intense pentru Regiunile Rijeka, vestul Istriei, golfurile Kvarner şi Kvarnerić şi Dalmaţia şi un cod galben de intensificări ale vântului pentru regiunile Gospić, Knin, Split şi Dubrovnik.

Autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenţei unor disfuncţionalităţi în transportul maritim.

De asemenea, se recomandă cetăţenilor să circule cu prudenţă, având în vedere vizibilitatea redusă şi un carosabil umed.

Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale:
- Institutului Hidro - Meteorologic Naţional - https://www.meteo.hr,
- Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions,
- Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr,
- Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr,
- Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă - http://www.ccaa.hr.

Citeste si: Olguţa Vasilescu, sancţionată de CNCD: „ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”

Citeste si: VIDEO | Sinucidere învăluită în mister. Apropiații lui Rareș Demian, șocați de gestul acestuia

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă „112".

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Citeste si: Scene ca în Evul Mediu la Giurgiu - un oraș situat la mai puțin de 60 de km de Capitală

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu<http://www.meteoalarm.eu>, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si