Olguţa Vasilescu, sancţionată de CNCD: „ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis sancţionarea Olguţei Vasilescu cu avertisment pentru declaraţia „ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”, făcută la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

G.B., luni 02 decembrie 2019 , 20:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Senatorul Vlad Alexandrescu, unul dintre cei care a sesizat instituţia după această declaraţie, spune că ”poate nu e destul”, pentru că ”România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare şi discursul urii”.

„În sfârşit, CNCD a decis sancţionarea Olguţei Vasilescu pentru declaraţia ei stupefiantă despre etnicii germani. «Ca neamţ, să vorbeşti despre gazare trebuie să ai mult curaj», spunea ea despre Klaus Iohannis, imediat după 10 august. Aceeaşi Olguţa Vasilescu care în anii 2000 aducea elogii mareşalului Ion Antonescu la tribuna Camerei Deputaţilor. La sesizarea mea şi a unor colegi parlamentari din USR, Consiliul Naţional contra Discriminării a sancţionat-o cu un avertisment”, a scris, luni seară, pe Facebook, senatorul Vlas Alexandrescu.

Citeste si: Închisoare cu executare in cazul Colectiv pentru pompierii Antonina Radu și Matei George Petrică

Acesta consideră că nu este suficientă sancţiunea CNCD şi trebuie urmată de sancţiunea electoratului.

„Poate că nu e destul şi nici nu va fi destul dacă nu va exista şi o sancţiune a societăţii şi electoratului. Pentru că România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare şi discursul urii. Ci, îl condamnă ferm”, a mai scris Vlad Alexandrescu.

Olguţa Vasilescu, sancţionată de CNCD: „ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, în 24 august 2018, că este "inadmisibil şi incalificabil" că "Guvernul PSD a bătut şi a gazat oamenii" în Piaţa Victoriei, dar că nu vrea să se pronunţe până când nu vor exista "concluzii mai amănunţite" din partea anchetatorilor.

Citeste si: Avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, a fost amenințat de Gheorghe Dincă în prezența procurorilor: ”Șobolan, te termin!”

În aceeaşi zi, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii la momentul respectiv, a criticat declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, afirmând: „Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”.

Olguţa Vasilescu, sancţionată de CNCD: „ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”

Citeste si: Serialul de comedie „Moldovenii”, vizionat de peste un milion de fani! Kanal D, în topul televiziunilor din România, cu episodul difuzat sâmbătă seara

Vasilescu a ţinut atunci să-l felicite pe fostul şef al Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, pe care a spus că nu îl cunoaşte.

A doua zi, senatorul USR Vlad Alexandrescu a cerut demsia Olguţei Vasilescu şi a afirmat că Partidul România Mare nu a dispărut niciodată de pe scena politică, ci a luat forma trandafirilor.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si