Au tăiat porcul în curtea muzeului! Imagini incredibile surprinse într-un muzeu din România, în ziua Ignatului!

Au tăiat porcul în curtea muzeului! Imagini incredibile surprinse într-un muzeu din România, în ziua Ignatului!

Startul sărbătorilor de iarnă a fost dat astăzi, odata cu Ignatul. La Bistriţa-Năsăud s-a tăiat porcul, iar bucătarii s-au întrecut în preparate tradiţionale, în aer liber. Cele mai gustoase au fost jumările fripte în untură.

In zi sfanta de Ignat, bistritenii au taiat un porc de 150 de kilograme. Primul savurat a fost soriciul, despre care pofticiosii spun ca a fost un deliciu
Si ca tot vorbim despre preparatele gustoase din carne de porc, jumarile aburinde, stropite cu sare au sfarait in untura.

Primarul Bistritei n-a mai avut rabdare sa fie gata si mamaliga din ceaun si s-a infruptat cu pofta din jumarile prajite.

Mirosul ametitor i-a atras pe gurmanzi ca un magnet.
Spre dupa amiaza s-au strans si colindatorii, insa petrecerea cu muzica si voie buna va incepe diseara, cand toate bucatele vor fi gata.


Autor
Îți Recomandăm Și...