Arina Sabalenka (5 WTA, favorită nr. 5) a câştigat titlul la simplu feminin la Australian Open 2023, primul turneu de Mare Şlem al anului.

Jucătoarea din Belarus a învins-o în finală, în trei seturi, 4-6, 6-3, 6-4, pe kazaha Elena Rîbakina (25 WTA, favorită nr. 22).

Citește și: "A fost o răzbunare a soției geloase a lui Mouratoglou". Dumitru Dragomir aruncă bomba în cazul Simona Halep

Este primul trofeu într-un turneu de Mare Șlem pentru Arina Sabalenka.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Arina Sabalenka

Arina Sabalenka, după victoria la Australian Open 2023

[Sursa foto: Twitter ]

Arina Sabalenka, victorie la Australian Open 2023

Arina Sabalenka (24 ani) s-a impus după un meci de două ore şi jumătate, ea reuşind nu mai puţin de 17 aşi, făcând însă şi 7 duble greşeli, în timp ce Rîbakina a avut 9 aşi şi a comis o singură dublă greşeală.

Arina Sabalenka a acces în premieră în finala unui turneu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe poloneza Magda Linette cu 7-6 (7/1), 6-2, joi, la Melbourne.

În trecut, Arina Sabalenka atinsese semifinalele de trei ori în Marele Şlem, în 2021 la Wimbledon şi US Open, iar anul trecut din nou la US Open.

Numărul cinci mondial are totuşi două titluri de Mare Şlem în palmares, la dublu, în 2021 la US Open şi anul trecut chiar la Melbourne.

Arina Sabalenka, premiată de liderul suprem din Belarus, Aleksandr Lukasenko

Arina Sabalenka, premiată de liderul suprem din Belarus, Aleksandr Lukasenko

[Sursa foto: Twitter ]

Finala masculină de la Australian Open 2023

La simplu masculin, duminică, sârbul Novak Djokovic (5 ATP, favorit nr. 4), care a cucerit de nouă ori trofeul la competiţia de la antipozi, îl va înfrunta în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas (4 ATP, favorit nr. 3). 

Citește și: Simona Halep primește un verdict dur de la Ion Țiriac. "E periculos şi trist. Ea ar trebui să fie deja pe teren"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si