Este a patra saptamana in care va aratam ce se intampla la adapostul public din Feteni. Am raspuns solicitarilor dumneavoastra si am ascultat marturiile angajatilor despre conditiile mizere in care sunt pusi sa munceasca.

Mai departe, sefii lor ne-au inchis usa in nas. Atitudine ostila si incercari de a ascunde adevarul. Iar pentru politisti, legea pare a fi o limba straina.

Episodul 3: Adapostul public din Valcea, o bataie de joc. Autoritatile sunt surdo-mute in astfel de cazuri

Asadar am ajuns in punctul in care politia este fata in fata cu hingherii care au fugit de la adapost cu cainii capturati. In camion animalele nu sunt transportate asa cum prevede legea.

HOTĂRÂREA nr.1059/2013

Art. 13. – (1) La capturarea, manipularea, încărcarea câinilor fără stăpân în autovehicule şi transportul acestora se interzic următoarele: a) lovirea, rănirea, mutilarea în orice mod a câinilor;

b) manipularea acestora într-un mod care le provoacă dureri sau suferinte inutile

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

e) transportarea câinilor fara custi individuale de transport;

„Sa le luam custi sau ce? Sa le luam autocare sau ce?!” Este incredibil ce ne aud urechile. Cum poate un om al legii sa aiba o asemenea atitudine?

In urma noastra apare la gradina zoological si sefa adapostului. Cea care s-a inchis in incinta impreuna cu inspectorii DSV. Intre timp, politistii par mai preocupati de a ne amenda pe noi, decat de viata bietelor animale fara aparare.

Episodul 2: Imagini cumplite de la adapostul public Feteni. In timp ce animalele traiesc in conditii de cosmar, autoritatile se prefac ca nu vad nimic. Reactia lor e halucinanta

Degeaba le explicam politistilor ca actionam in virtutea principiului libertatii presei si reprezentam interesul public al cetateanului.

Dupa zeci de minute de munca de lamurire, politistii par sa inteleaga ce legi se incalca. Ne invita sa insotim masina inapoi la adapost.

Suntem foarte curiosi acum ce masuri vor lua asupra aspectelor pe care le-am sesizat.

Va vine sau nu sa credeti politistii ne-au pus pe drumuri degeaba! Nici dupa ce le-am explicat din nou toata povestea oamenii legii nu au luat nicio masura.

Nici Directia Sanitar Veterinara nu ne-a raspuns la solicitare. Ba mai mult! Sunt ani de cand respinge reclamatiile depuse de iubitorii de animale.

Episodul 1: Conditiile cumplite in care traiesc cainii din adapostul public de la Ramnicu Valcea. Este un adevarat focar de infectie, iar angajatii lucreaza in mirosuri insuportabile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si