Avalanșă în Munţii Himalaya: cel puţin 19 morţi şi 10 persoane dispărute

Cel puțin 19 persoane au murit, iar alte 10 sunt dispărute în urma unei avalanșe ce a avut loc în Munții Himalaya, India.

Author: Diana Bostan vineri 07 octombrie 2022 , 11:01

himalaya

Munții Himalaya

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un grup de 34 de alpiniști, format din elevi, dar și instructori, de la Institutul de alpinism Nehru, a fost cuprins de o avalanșă în apropierea vârfului Muntelui Draupadi ka Danda-II.

Avalanșă în Munții Himalaya

”Au fost găsite nouăsprezece cadavre. Zece persoane sunt încă dispărute. Operaţiunile de salvare au fost reluate în această zi, dar sunt condiţionate de vreme. Vremea e rea”, a declarat Ridhim Aggarwal, de la agenţia de dezastre din Uttarakhand.

Citeste si: Cel puțin 10 morți și 18 dispăruți într-o avalanșă, în Himalaya

Autoritățile au intervenit, iar o stație de aterizare a elicopterelor a fost instalată unde a avut loc avalanșa.

”Eram la 50 sau 100 de metri de vârf cu instructorii în faţa noastră, când deodată o avalanşă ne-a lovit şi ne-a luat pe toţi”, a declarat joi Sunil Lalwani, citat de cotidianul Hindustan Times.

Cel puțin 19 persoane au decedat 

”S-a întâmplat în câteva secunde şi am fost aruncaţi într-o prăpastie. Am reuşit, cumva, să respirăm(...) Datorită lor (n.r. instructorilor) suntem în viaţă astăzi”, a mai spus el.

Citeste si: Topul celor mai mari tragedii montane din istorie. Una dintre cele mai mari tragedii s-a produs în România

În cursul acestui an mai mulți alpiniști cunoscuți și-au pierdut viața în Munții Himalaya. Printre aceștia se numără veteranul alpinist Savita Kanswal, dar și schioarea americană Hilaree Nelson.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si