UPDATE: Românii dispăruți au reușit să-și contacteze familiile. Aceștia sunt în siguranță, a informat MAE. Operațiunile de căutare au fost reluate în urmă cu câteva momente.

Citeste si: Ultimele informații din munții Alpi: Cei trei români dispăruți, în urma prăbușirii ghețarului, sunt în siguranță

UPDATE: Operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori se vor relua astăzi, după prăbuşirea gheţarului Marmolada în Munţii Dolomiţi, cel mai mare din Alpii italieni, care a provocat moartea a şase persoane şi a rănit opt.

Printre cei dispăruţi sunt şi români, relatează ANSA. 

Știre inițială

Bilanțul actualizat al tragediei a fost prezentat de președintele provinciei Trentino, Maurizio Fugatti.

Incidentul produs în nordul Alpilor italieni și s-a soldat cu cel puțin șase morți și mai mulți răniți.

Citeste si: Atentat armat la Copenhaga. Mai multe victime într-un centru comercial

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

De asemenea, alte cel puțin 14 persoane au fost rănite în avalanșă, potrivit lui Fugatti.

Persoanele au fost căutate sub zăpadă, gheață și pietre

Cinci elicoptere și mai multe echipe cu câini de salvare au fost desfășurate pentru a căuta persoane prinse sub gheață, zăpadă şi pietre.

Căutările nu au putut fi desfășurate și duminică noaptea, astfel că, în timp ce elicoptereleîncă survolau, echipele de salvare de la sol au fost chemate înapoi la bază, din cauza temerilor că alte bucăți din ghețar s-ar putea prăbuși.

Citeste si: VIDEO| Româncă ucisă de rechin într-o stațiune de lux din Egipt

Chiar dacă oficialii nu au comentat asupra cauzei potențiale a accidentului, se pare că temperaturile record din ultimele săptămâni ar fi principala cauză. 

Tragedie în India: Un ghețar din Himalaya s-a desprins și a lovit un baraj, omorând 100-150 de oameni

Până la 150 de oameni ar fi murit în nordul Indiei după ce un ghețar din Himalaya s-a desprins și s-a izbit de un baraj în luna februarie a acestui an, satele

din aval fiind evacuate, transmite Reuters.

”Numărul exact nu a fost până acum confirmat, dar ne temem că 100-150 de oameni au murit”, a declarat un oficial al statului indian Uttarakhand, unde a avut loc incidentul.

Un martor a povestit pentru Reuters că un val imens de praf, pietre și apă a lovit vuind prin valea râului.

”A venit foarte repede, n-a fost răgaz să alertăm pe nimeni”, a spus Sanjay Singh Rana, care locuiește pe coasta înaltă a satului Raini, scrie  hotnews.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si