Avantajele becurilor LED și ce le face mai bune decât alte surse de iluminat?

Doriți să economisiți bani și să îmbunătățiți mediul? Atunci alegerea LED-ului este o alegere simplă de făcut. Lămpile cu LED-uri sunt ușor de instalat în prizele existente și puteți începe să vă bucurați de economii semnificative imediat. LED-ul este foarte eficient din punct de vedere energetic – mai puțină căldură, mai multă lumină, costuri mai mici.

Author: Diana Puiu marți 30 august 2022 , 10:31

Avantajele becurilor LED și ce le face mai bune decât alte surse de iluminat?

Avantajele becurilor LED și ce le face mai bune decât alte surse de iluminat?

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Utilizați mai puțină energie electrică pentru aceeași putere de lumină- cu 85% mai puțină energie electrică în comparație cu iluminatul convențional și cu aproximativ 18% mai puțină energie electrică în comparație cu CFL.

Citeste si: VIDEO |Copii radiați cu lampa UV la grădiniță. Un cadru didactic ar fi uitat-o din greșeală în priză

La nivel mondial, aproximativ 20% din energie electrică este consumată în iluminat. LED-ul poate avea un impact mare asupra consumului de energie. Economiile cresc cu adevărat în domenii precum securitatea, unde luminile sunt lăsate aprinse pentru perioade mai lungi. Afacerile pot face economii uriașe în timp ce sunt mai ecologice.

Pentru afaceri și uz comercial- trecerea la LED are o mare sens financiar

· Costuri mai mici cu energia- Ajută companiile să economisească sume importante fiecare an. Odată cu scăderea costului LED-urilor, rambursarea este de la câteva luni pentru lămpi până la aproximativ 12-36 de luni pentru panourile LED.

Citeste si: Președintele Consiliului Județean Vaslui, prins în flagrant de DNA când primea 1,2 milioane de lei pentru acordarea unui contract! Dumitru Buzatu făcea tranzacția într-un restaurant- kanald.ro

Citeste si: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

· Costuri mai mici de întreținere și curățare- Fără schimbarea lămpii sau a tubului- articole precum panourile cu LED-uri sunt mult mai ușor de curățat în comparație cu panourile cu tuburi fluorescente.

Pentru tavanele înalte, nevoia de utilaje specializate, cum ar fi culegătorii de cireșe, este redusă. De asemenea, dacă folosești o banda LED RGB este suficient să o ștergi bine și atât.

Citeste si: Utilizarea lămpilor UV pentru dezinfecţia suprafeţelor, nerecomandată în școli

· Mai multe vânzări? -La modernizarea zonelor slab iluminate cu LED, am avut feedback de la clienți care au raportat o atmosferă mai bună pentru personalul din birouri. De asemenea, rapoartele comercianților cu amănuntul au inclus cifre de vânzări mai bune, deoarece produsele sunt mai bine iluminate și clienții petrec mai mult timp în magazin.

· Un randament excelent- LED-ul oferă un randament excelent. De exemplu, un LED GU10 care are un preț mic are o armotizare de 6 luni o rentabilitate de 195% bazată pe 3 ore pe zi și 14p KWh. Un panou LED de 600 X 600 are un randament de 36% (12 ore pe zi și 14p KWh)

Citeste si: VIDEO- Vânzările de calorifere electrice au crescut de 3-4 ori față de anul trecut

Lămpile cu LED durează mult mai mult- economisind și mai mult

Citeste si: „Fiecare parte a răspuns la întrebările care au fost adresate de către procurorul de caz .” Dana Roba a plâns, după ce s-a întâlnit cu Daniel Balaciu în sala de judecată- kfetele.ro

Citeste si: Gina Pistol, reacție neașteptată după ce Smiley a fost sancționat de oamenii legii. Mesajul tranșant transmis de soția artistului- radioimpuls.ro

De obicei, lămpile cu LED-uri au o durată de viață de 25.000 de ore- adică peste 22 de ani dacă sunt folosite timp de 3 ore pe zi. În plus, fără filament, lămpile LED sunt mai robuste. Acest lucru va duce la economisirea banilor la înlocuirea lămpilor și la întreținerea clădirii.

Citeste si: VIDEO| Din cauza prețurilor la gaze și energie care au explodat pur și simplu, unul dintre cele mai mari combinate chimice din România și-a închis porțile pentru 2 săptămâni

Becurile convenționale durează în jur de 1.000-2.000 de ore (1-2 ani), iar CFL în jur de 6.000-15.000 de ore (6 până la 13 ani). Costul LED-urilor a scăzut în ultimii ani, ceea ce a condus la o reducere substanțială a perioadei de amortizare la doar câteva luni pentru majoritatea lămpilor. Deci, se poate deduce că aceste becuri sunt o expresie a viitorului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si