Aversele torenţiale au produs inundaţii în 58 localităţi din 16 judeţe

Aversele torenţiale au produs inundaţii în 58 localităţi din 16 judeţe, anunţă IGSU, care precizează că a intervenit pentru evacuarea apei din sute de gospodării, dar şi de pe 11 străzi. În Caraş Severin, 20 de persoane, printre care şi copii, izolate de viitură, au fost evacuate cu elicopterul. Tot în Caraş Severin au mai fost evacuate sau s-au autoevacuat 50 de persoane, iar în localităţile Obreja şi Ciuta, din cauza riscului de rupere a digului de protecţie pe râul Bistra, au fost luate măsuri pentru posibila evacuare a altor aproximativ 500.

K.B., vineri 19 iunie 2020 , 10:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Aversele torenţiale au produs inundaţii în 58 localităţi din 16 judeţe. În ultimele 24 de ore, din cauza precipitaţiilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 25 case, 346 curţi, 73 beciuri/subsoluri şi 11 străzi. În contextul valabilităţii avertizărilor hidrologice COD ROŞU de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş şi Caraş, pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităţilor şi autorităţilor locale, la nivelul judeţelor Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara au fost suplimentate echipajele cu pompieri din turele libere”, anunţă IGSU.

Citeste si: Furtul de produse de lux de la Aeroportul ”Henri Coandă” - 20 de persoane au fost reţinute

Totodată, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, prin IGSU, în cursul zilei de ieri s-a dispus suplimentarea personalului şi a tehnicii de intervenţie în judeţele Caraş-Severin şi Timiş. Cele 19 motopompe de mică şi mare capacitate (13 trimise în sprijin în Caraş-Severin şi 6 în Timiş) au fost mobilizate din judeţele Dolj, Mehedinţi, Teleorman şi Olt, în care nu s-au înregistrat situaţii de urgenţă grave cauzate de vremea nefavorabilă.

Citeste si: Incendiu într-un centru pentru vârstnici din Arad. 29 de persoane au fost evacuate

O situaţie deosebită s-a produs în localitatea Fârdea, judeţul Timiş de unde au fost evacuate 8 persoane suprinse de creşterea rapidă a nivelului apei. Un alt caz similar a avut localitatea Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin, unde 20 de persoane, printre care şi 12 copii, izolate de viitură în 2 locuinţe, au fost evacuate din zona de pericol pe cale aeriană. De asemenea, la nivelul judeţului Caraş-Severin, din 5 localităţi s-au mai evacuat/autoevacuat din cauza viiturilor 50 de persoane.

Citeste si: Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European prin videoconferință. Susține acces rapid la finanţare pentru toate statele membre

Pentru prevenirea unor situaţii de pericol, în judeţul Caraş-Severin, în localităţile Obreja şi Ciuta, din cauza riscului de rupere a digului de protecţie pe râul Bistra au fost luate măsuri pentru posibila evacuare a aproximativ 500 de persoane. Până la acest moment evoluţia situaţiei nu a impus luarea măsurii de evacuare. Echipaje specializate acţionează pentru consolidarea şi supraînălţarea digului care protejează localităţile.

Pentru ca populaţia să adopte măsurile de autoprotecţie, în zonele vizate de atenţionările şi avertizările hidrometeorologice imediate, au fost emise 11 mesaje prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 10 judeţe (AG, AR, CL, CS, CV, HR, MS, SM, SV, TM).

Traficul rutier este oprit pe un drum naţional (DN 58/CS), 3 drumuri judeţene (DJ 131A, DJ 137, DJ 137A /HR) şi a fost temporar afectat pe 9 drumuri naţionale (DN 57, DN 6, DN 68/CS, DN 1R/CJ, DN 74/HD, DN 22D/TL, DN 17B/NT, DN 16/MS, DN 1F/CJ) şi 3 drumuri judeţene (DJ 106, DJ 106A/SB şi DJ 242/GL).

La acest moment, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, sunt în desfăşurare intervenţii în 2 judeţe - Caraş-Severin şi Cluj - pentru evacuarea apei din curţi şi locuinţe, precum şi pentru consolidarea unui dig de protecţie.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Nimeni nu se aștepta la asta! Ce concurent a fost nominalizat spre eliminare? Faimosul... Nimeni nu se aștepta la asta! Ce concurent a fost nominalizat spre eliminare? Faimosul a primit 5 voturi
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de... Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de acolo. Ce este, de fapt
monitorulcj.ro
Localități din Cluj în care numărul de cazuri A EXPLODAT! Riscuri MARI de îmbolnăvire Localități din Cluj în care numărul de cazuri A EXPLODAT! Riscuri MARI de îmbolnăvire
infoactual.ro
Cum să dormi bine, fără pastile! Obiceiuri banale care te scapă de INSOMNIE Cum să dormi bine, fără pastile! Obiceiuri banale care te scapă de INSOMNIE
infoactual.ro
Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele... Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele imaginației!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si