Furtul de produse de lux de la Aeroportul ”Henri Coandă” - 20 de persoane au fost reţinute

Un număr de 20 de persoane au fost reţinute iar alte 38 au fost plasate sub control judicar în cazul furtului de produse de lux de la Aeroportul ”Henri Coandă”, în care joi au avut loc 28 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova, prejudiciul fiind de aproximativ 800.000 de euro. Sunt vizaţi angajaţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, dar şi ai altor firme.

Author: K.B. vineri 19 iunie 2020 , 09:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform poliţiei, în urma audierilor, 20 de persoane au fost reţinute, iar faţă de 38 a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Au fost ridicate şi indisponibilizate peste 400 de parfumuri, 4 minibaruri şi peste 450 de sticle diverse băuturi, aproximativ 200 de ceasuri şi bijuterii, produse cosmetice şi genţi.

De asemenea, au gost identificate şi ridicate sume de bani, în lei şi valută- peste 80.000 lei şi aproximativ 30.000 de euro, precum şi alte sume în dolari şi lire sterline.

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Incendiu într-un centru pentru vârstnici din Arad. 29 de persoane au fost evacuate

”Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulţi angajaţi ai unei societăţi comerciale, ar fi sustras sau însuşit produse alimentare, produse cosmetice, parfumuri, produse de marochinărie, bijuterii, ceasuri şi alte produse destinate comercializării la bordul aeronavelor. Bunurile în cauză ar fi fost comercializate de către alte persoane, care ar fi avut cunoştinţă despre provenienţa ilicită a acestora”, a precizat joi Poliţia.

Citeste si: Ministerul de Externe: 57 de cazuri de infectare cu coronavirus în rândul cetăţenilor români

CN Aeroporturi Bucureşti şi  Dnata Catering SRL România au confirmat joi  că unii dintre angajaţii lor, precum şi ai altor societăţi comerciale de pe platforma aeroportuară Henri Coandă se află în custodia poliţiei.

Bunuri şi sume de bani găsite la audieri, indisponibilizate

”Autorităţile au admis că dnata Catering SRL, CN Aeroporturi Bucuresti şi partenerii lor de afaceri au respectat toate reglementările şi nu sunt responsabile pentru activităţile în care sunt implicati angajaţii în cauză. Totodată, DNATA, CN Aeroporturi Bucureşti şi partenerii lor se delimitează de acţiunile întreprinse la nivel personal, de către acei angajaţi care nu au respectat prevederile legale. Nu putem comenta procedurile legale în curs şi investigaţiile autorităţilor. CNAB, dnata Caterng SRL şi partenerii lor de afaceri sunt angajati in practici etice de afaceri şi operează în conformitate cu toate legile, reglementările şi standardele industriei. Liniile noastre directoare stricte fac ca regulile să fie clare pentru fiecare angajat. Cooperăm pe deplin cu autorităţile în această anchetă”, a transmia Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si