Avertisment dur pentru români. „Va trebui să ne întoarcem la măsuri mai drastice”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat că dacă numărul persoanelor infectate cu coronavirus va crește, va fi posibilă reintroducerea unor măsuri mai drastice.

I.C., luni 25 mai 2020 , 12:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Măsurile care au fost luate au fost juste. Dacă ne uităm, în aceste moment există un curent de opinie în spațiul public dacă nu cumva măsurile luate au fost inutil de aspre.

Citeste si: Bilanț Coronavirus România. Numărul persoanelor infectate ajunge la 18.283

Această realitate cu noi focare, limitate, dar noi focare, asta arată că e un lucru delicat și că cu epidemia trebuie să fim foarte prudenți.

Măsurile luate au fost justificate, relaxarea comportă un risc.

Citeste si: Ludovic Orban anunță creșterea alocațiilor pentru copii. „Cu cât ne va permite situația bugetară”

Este un argument din viață, din fericire moderat,  a fi prudenți în relaxare este esențial. Și totdeauna va fi posibil să facem și măsuri inverse. Dacă apar mai multe focare va trebui să ne întoarcem la măsuri mai drastice. Sper să nu fie cazul. Din acest punct de vedere facem din nou un apel la a înțelege populația cât de importante sunt aceste măsuri și în niciun caz să nu ne batem joc de rezultatele pe care le-am obținut până acum", a declarat Horațiu Moldovan la Digi24.

18.283 de persoane infectate în România

Până astăzi, 25 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.283 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.630 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1193 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si